Armata României, sărbătorită la Alba Iulia

- Din Judet - octombrie 25, 2022
Distribuie

Cu prilejul Zilei Armatei României, în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, a avut loc astăzi o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane de flori. În cadrul ceremoniei a fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc și s-a păstrat un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

Au fost prezenți la ceremonia de astăzi, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi judeţene, cadre militare din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne din Garnizoana Alba Iulia, ai asociaţiilor veteranilor de război şi ale cadrelor militare în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai Arhiepiescopiei Ortodoxe de Alba Iulia și ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”.

Se împlinesc 78 de ani de când armata română reuşea să elibereze ultima localitate românească de sub ocupaţie străină: oraşul Carei, recucerind astfel teritoriul naţional pierdut în urma Dictatului de la Viena, din 30 august 1940. Având în vedere însemnătatea zilei de 25 octombrie 1944, această dată a fost aleasă pentru a sărbători Ziua Armatei României, dar şi ziua în care onorăm faptele de vitejie şi cinstim memoria eroilor neamului românesc.

C.N.M. „Mihai Hiteazul” Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.