Pe Surse

Aparat de ultimă generație pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 în dotarea laboratorului DSP Alba

1 Mins read

Laboratorul de Diagnostic și Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba se dotează cu un aparat de determinare a anticorpilor anti SARS-CoV 2, fie că este vorba despre anticorpi dobândiți în urma bolii COVID 19, fie că este vorba despre cei dobândiți în urma vaccinării anti-COVID 19. Achiziția Analizorului automat de imunologie cu chimiluminiscență pentru determinarea anticorpilor anti SARS-Cov-2 (IgM și IgG), model MAGLUMI 800, s-a desfășurat prin SEAP și s-a finalizat joi, 10 iunie 2021. Prețul de achiziție este 103.518,10 lei cu TVA inclus. Volumul de probe ce poate fi lucrat este de până la 180 teste/oră, iar timpul de prelucrare până la primul rezultat – 17 minute.

Achiziția acestui aparat vine în completarea activității de testare COVID-19 și urmărește eficientizarea și diversificarea activității prin asigurarea de echipamente cu performanță tehnică de ultimă generație, precum și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru desfășurarea activității de laborator.

În perioada imediat următoare, după încheierea procedurii de achiziție și pentru consumabilele de laborator necesare funcționării analizorului automat, DSP Alba are în vedere realizarea la cerere, contra-cost, a testelor pentru determinarea anticorpilor anti SARS-CoV-2.

Biroul de Presă al DSP Alba

COMENTEZI?