ANM: Rezerva de umiditate la grâu şi porumb se va încadra în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime în majoritatea zonelor de cultură

- Social - aprilie 28, 2021
grau
Distribuie

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că, în conformitate cu prognoza agrometeorologică valabilă pentru intervalul 28 aprilie – 4 mai 2021, rezerva de umiditate la grâu şi porumb se va încadra în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime în majoritatea zonelor de cultură.

Astfel, în cultura grâului de toamnă, rezerva de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm se va situa în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim şi optime, în cea mai mare parte a ţării. Conţinutul de apă din sol va prezenta valori scăzute, seceta pedologică fiind moderată pe suprafeţe agricole extinse din Moldova şi Crişana, local în centrul, sudul şi estul Transilvaniei, nordul şi nord-vestul Banatului, centrul Dobrogei, izolat nord-estul Munteniei.

De asemenea, în stratul 0-20 cm, în cultura de porumb, gradul de aprovizionare cu apă al solului se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim şi optime, în aproape toate zonele de cultură. Deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată) se vor înregistra local în vestul Crişanei, izolat nord-estul şi nordul Moldovei, nord-vestul Banatului.

Service camioane
Comments are closed.