ANAF: Situația la zi a finanțelor prezentate prefectului Nicolae Albu

- Administratie - februarie 1, 2024
Distribuie

Reprezentanții ANAF convocati de prefectul Nicolae Albu, au prezentat situația finanțelor la zi.

Conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba a răspuns la cele 3 teme esențiale aflate pe agenda ședinței.

Primul punct, programul de încasări pentru anul 2023 în comparație cu anul precedent 2022, cu accent pe identificarea celor mai eficiente metode de colectare și gestionare a resurselor financiare pentru a asigura o creștere stabilă a veniturilor la bugetul de stat.

În al doilea rând, s-a abordat o problemă deosebit de sensibilă referitoare la creanțele rezultate din nereguli constatate în gestionarea bugetului de stat și fondurilor europene. Această problemă nu doar că afectează aceste bugete dar, are și potențialul de a reduce încrederea în instituțiile publice și în capacitatea acestora de a gestiona eficient resursele financiare provenite din surse interne dar și surse externe.

O altă temă de discuție s-a concentrat pe modalitățile de impulsionare a creșterii încasărilor la bugetul de stat, identificarea unor strategii inovatoare și măsuri concrete pentru a stimula conformarea și reducerea evaziunii fiscale în județ.

Aceste întâlniri periodice reprezintă o parte din demersurile făcute în direcția consolidării colaborării între instituțiile statului și coordonării eficiente a administrației fiscale. Instituția Prefectului subliniază și cu această ocazie determinarea de a face față provocărilor financiare și de a promova o guvernanță transparentă și responsabilă în județul Alba.

La ședință au participat din partea ANAF dl. Bazil Popescu, șef al administrației, dl. Gheorghe Voina, adjunct al șefului administrației cu atribuții în inspecția fiscală și dl. Tito Fiț, adjunct al șefului administrației responsabil cu colectarea. Din partea Instituției Prefectului au fost prezenți subprefectul Andrei Vincze, secretarul general al instituției și șefii de serviciu din cadrul prefecturii.

Instituția Prefectului Județul Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.