Amendat cu 8.000 de lei pentru că a încercat să vândă îngrășăminte chimice pe bază de azot

- Din Judet - martie 17, 2023
chimice
Distribuie

Joi, 6 martire 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au depistat un bărbat de 44 de ani, din comuna Valea Lungă, care oferea spre vânzare îngrășăminte chimice pe bază de azot, fără a deține autorizație în acest sens și fără ca cei 50 de saci să fie depozitați în mod corespunzător.

Polițiștii continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de nesupraveghere și neasigurare a depozitelor de deșeuri și substanțe periculoase, precum și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98 din O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului.

Mai mult chiar, bărbatul a fost sancționat contravențional conform art. 7, alin 4, lit. a din O.G. 41/2007 privind comercializarea produselor de protecția a plantelor, cu amendă în valoare de 8.000 lei, ca urmare a faptului că nu a respectat prevederile legale privind comercializarea, în mod autorizat, a produselor fitosanitare.

Service camioane
Comments are closed.