Amendament Tuhuț (PSD): Reducere cu 50% pentru lemnele necesare încălzirii locuințelor

- Administratie - aprilie 9, 2021
Distribuie

În cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi la sediul PSD Alba, președintele interimar al organizației județene, Radu Marcel Tuhuț a prezentat faptul că va depune un nou amendament pentru a veni în sprijinul locuitorilor din zonele montane defavorizate, cum este și cazul Munților Apuseni.

Astfel, acesta a declarat: ”Am formulat mai multe amendamente asupra proiectului de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Apuseni și Rezervația Biosferei ”Delta Dunării. Orice persoane care domiciliază sau care își stabilesc domiciliul în unitățile administrativ-teritoriale de pe întreg teritoriul României, clasificate ca Zone Montane Defavorizate sau în zone în care nu este introdusă rețeaua de gaz metan, beneficiază de o reducere de 50% pentru 15 metri cubi de lemn de foc achiziționat pentru încălzirea locuinței pentru sezonul rece (perioada octombrie – aprilie).

Aceasta este cantitatea medie necesară unei familii pentru încălzirea locuinței într-un sezon rece, însă variază în funcție de mai mulți factori, între care dimensiunea locuinței și gerul iernii”, a spus deputatul PSD Alba Radu  Marcel Tuhuț.

Amendamentele vor fi depuse săptămâna viitoare cu ocazia ședinței comisiei pentru Administrație publică și amenajarea teritoriului din care face parte și deputatul de Alba.

După cum se știe, În Apuseni nu este introdus gazul metan, iar mai multe localități de aici sunt incluse în Zona Montană Defavorizată.

Service camioane
Comments are closed.