Amânare pentru Impozitul de Lux: Termenul Extins până în Septembrie pentru „Reglaje” la Sistemul Informațional

- Nationale - mai 1, 2024
Distribuie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat marți că ordonanța de urgență adoptată de Guvern include o amânare a impozitului de 0,5% pentru clădirile de lux și mijloacele de transport valoroase. Termenul limită pentru acest impozit, care era stabilit pentru 30 aprilie, a fost prelungit până pe 30 septembrie. Motivul? Necesitatea ajustărilor la sistemul informațional pentru a asigura accesul la informații precise privind valoarea impozabilă a clădirilor.

Boloș a explicat că amânarea a fost necesară pentru ca sistemul informațional să poată gestiona informațiile corecte legate de valoarea impozabilă a clădirilor de lux și a mijloacelor de transport cu valoare ridicată.

„Cea de-a treia categorie de măsuri este cea referitoare la marile proprietăți, marile averi, a căror termen scadent era pentru data de 30 aprilie, am amânat și s-a aprobat amânarea acestui termen până la data de 30 septembrie, pentru ca sistemul informațional referitor la marile proprietăți să poată să permită accesul la informații privind valoarea impozabilă a clădirilor”, a declarat Boloș la finalul ședinței de marți a Executivului.

Impozitul de 0,5% pentru clădirile cu valoare de peste 2,5 milioane lei și pentru mijloacele de transport cu valoare de peste 375.000 lei a fost inițial planificat să fie introdus până la sfârșitul lunii aprilie. Cu toate acestea, amânarea este menită să permită sistemului informatic să fie pregătit pentru acest tip de impozit, asigurând astfel o implementare corectă și eficientă a măsurii fiscale.

The post Amânare pentru Impozitul de Lux: Termenul Extins până în Septembrie pentru „Reglaje” la Sistemul Informațional first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.