Allen Coliban, primarul Brașovului anunță amenajarea unui parc de 30.000 m.p.

- Nationale - octombrie 20, 2023
Distribuie

Pe 30.000 m.p., primăria va amenaja un parc pe strada Lânii, cu locuri de joacă, teren pentru sport și fitness, spațiu pentru animalele de companie, amfiteatru cu scenă și alei pentru biciclete

Unul dintre proiectele discutate și avizate de Comisia de Circulație în ședința de joi, 19 octombrie, este cel referitor la amenajarea unui parc pe strada Lânii, vis-a-vis de Serviciul de Protecția a Plantelor, proiect aflat în faza de studiu de fezabilitate. Parcul se va amenaja pe o suprafață de 31.080 de m.p., teren aflat în proprietatea Municipiului. În aceeași zonă, primăria ia în calcul amenajarea unui al doilea parc, cu alte facilități, tot pe un teren aflat în proprietate publică.

,,Astăzi (joi, n.n.)am obținut avizul de circulație pentru amenajarea primului parc din cartierul Bartolomeu Nord, o zonă în dezvoltare continuă care nu a avut niciodată o astfel de facilitate. Este vorba de un parc de 3 hectare, cu toate dotările necesare, de la zone înverzite, cu gazon și copaci, la locuri de joacă pentru cei mici, dar și pentru copii mai mari, teren pentru sport și fitness, zonă pentru animalele de companie, foișoare de recreere, cișmele, zonă de amfiteatru cu scenă pentru organizarea de evenimente, alei pentru biciclete și pietonale. Proiectul acestui parc va fi prezentat Consiliului Local spre aprobare, cel târziu, în ședința ordinară din luna noiembrie. Este nu doar primul parc amenajat vreodată în Bartolomeu Nord – Avantgarden, dar este și primul din programul nostru dedicat acestui cartier. Suntem în faza de documentații pentru un al doilea parc, în aceeași zonă, iar în Avantgarden analizăm alte două locații care ar putea deveni parcuri, dintre care unul este deja prevăzut în PUZ ca și zonă verde.”, a precizat primarul Allen Coliban.

Parc strada Lânii, randare

 Conform proiectului pentru amenajarea acestui parc, zona verde va ocupa peste 22.000 de metri pătrați, care cuprinde suprafețe cu gazon, cu arbori și arbuști și cu flori perene. Pe lângă zona verde vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii de până la 6 ani și pentru copii mai mari, teren de fitness, un teren destinat animalelor de companie, două foișoare de recreere, un amfiteatru cu scenă, care va găzdui evenimente în aer liber, cișmele, alei pentru biciclete și pietonale, toalete și locuri de parcare.  

Parc strada Lânii, randare

Alte proiecte avizate în Comisia de circulație

În Comisia de Circulație de joi, 19.10.2023, au mai fost avizate următoarele propuneri de reglementare a circulației pe domeniul public:

 1. Solicitările S.C. MACOVI CLUB pentru îmbunătățire elemente geometrice acces către Sitei nr. 53 – 57, construire zid de sprijin – faza D.T.A.C. și pentru construire locuință colectivă mică și împrejmuire” – la aceeași adresă;
 2. Solicitarea Garnizoanei Brașov pentru restricțiile de circulație ocazionate de „Ziua Armatei”, în data de 25.10.2023, între orele 10.15 – 10.35, pe Str. Cpt. Ilie Birt, intersecția cu Str. Constantin Brâncoveanu în zona Pieței Unirii până la intersecția cu Str. Băilor, respectiv Str. Prundului, a primit avizul Comisiei de Circulație;
 3. De asemenea, și solicitarea privind introducerea unor restricții de circulație pentru desfășurarea Crosului 15 Noiembrie, în data de 12.11.2023, de la ora 09.00, a fost avizată.

Aceasta se va desfășura pe traseul: START: Parcul Industrial Roman – Str. Poienelor – Calea București – Spitalul Județean – Spitalul Astra – Intersecția ”Trei Alimentare” – Bd. 15 Noiembrie – Centrul Civic – Biserica de Lemn – Hidromecanica/AFI – Tribunalul Brașov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Modarom.

Totodată, în perioada 11.11.2023 – 12.11.2023, circulația rutieră pe Bd. Eroilor, tronson cuprins între Magazinul STAR și Modarom, va fi închisă;

 • Și solicitările consilierului local Sebastian Ichim, prin Serviciul Amenajare Drumuri Publice și siguranța circulației  au fost avizate:
 • amenajarea unei treceri pentru pietoni pe str. Ioan Popasu, înainte de intersecția cu str. Emanoil Bernfeld;
 • amenajarea unei treceri pentru pietoni pe str. Ioan Popasu la intersecția cu str. Ioan Ursu;
 • amenajarea unei treceri pentru pietoni pe str. Ioan Ursu, la intersecția cu str. Ioan Popasu;
 • amenajarea unei treceri pentru pietoni în zona bisericii de pe str. Ioan Ursu;
 • amenajarea unei treceri pentru pietoni pe Aleea Adrian Păunescu, la intersecția cu str. Nicolae Labiș;
 • amenajarea unei treceri pentru pietoni pe str. Nicolae Labiș, înainte de intersecția cu str. Liviu Rebreanu.

La toate trecerile de pietoni avizate se va realiza semnalizarea acestora pe verticală, iar înainte de amenajarea lor se va realiza iluminatul aferent corespunzător.

 • Au fost avizate și solicitările de amplasare a unor stâlpi antiparcare pe Calea Feldioarei, în zona Școlii Montessori, și de montare a cinci separatoare de sens pentru facilitarea accesului în curtea imobilului de pe str. Avram Iancu nr. 43

The post Allen Coliban, primarul Brașovului anunță amenajarea unui parc de 30.000 m.p. first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.