Vremea

Alertă meteo! Urmează trei zile cu ploi și temperaturi scăzute!

1 Mins read
anm

Marți, 13 aprilie, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă de marţi, de la ora 16.00, până vineri, la ora 10.00.

În intervalul menţionat, în toată ţara vor fi precipitaţii moderate cantitativ – local 15…25 l/mp şi izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, 30…40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marţi (13 aprilie) şi până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoţite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviţă şi ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi şi în cea de joi spre vineri), pe alocuri şi temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitaţii mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte, treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent şi în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70…80 km/h şi va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud şi sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzaţia de rece.

Valorile termice diurne care se vor înregistra miercuri şi joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

COMENTEZI?