Alertă în sistemul medical: Medicii de ambulatori amenință cu închiderea cabinetelor!

- Nationale - aprilie 22, 2024
Distribuie

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Ambulator, dr. Cosmin Alexandrescu, a făcut un apel disperat către Ministerul de Finanţe, avertizând că medicii de ambulatori ar putea fi forţaţi să-şi închidă cabinetele începând cu data de 1 iulie. Motivul? Posibila modificare a punctului de consultaţie ar putea crea o criză financiară gravă în rândul acestor profesionişti.

Conform declaraţiilor lui Alexandrescu, situaţia este alarmantă, iar principala problemă o reprezintă posibila prăbușire a valorii punctului de consultaţie, în lipsa unor fonduri adecvate din partea Ministerului de Finanţe.

„Este evident că nu putem supravieţui în aceste condiţii. Toate costurile au crescut considerabil, iar veniturile noastre sunt sub presiune din cauza valorii reduse a punctului de consultaţie. În aceste condiţii, mulţi medici se află în situaţia de a fi nevoiţi să aducă bani de acasă pentru a-şi menţine activitatea”, a declarat medicul.

Un alt medic, Cristian Diaconu, membru în Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator, a subliniat faptul că valoarea actuală a punctului de consultaţie, de doar 4,5 lei, este extrem de mică comparativ cu costurile reale ale activităţii medicale.

„Medicii începători se află într-o situaţie critică, încasările de la CNAS fiind insuficiente pentru a acoperi toate cheltuielile necesare funcţionării unui cabinet medical. Din păcate, acest lucru îi determină pe mulţi să aducă bani de acasă pentru a-şi menţine activitatea”, a adăugat Diaconu.

În contextul acestei crize iminente, medicii de ambulatori solicită autorităţilor măsuri concrete pentru a evita închiderea cabinetelor şi pentru a asigura sustenabilitatea sistemului medical în sectorul ambulatoriu.

The post Alertă în sistemul medical: Medicii de ambulatori amenință cu închiderea cabinetelor! first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.