Albaiulianul Radu Ţâmpea, medalie de bronz la Balcaniada de şah pentru juniori din Muntenegru

- Sport - octombrie 7, 2022
Distribuie

Campionatele Balcanice de şah se desfăşoară în aceste zile la Cetinje, Muntenegru, după o pauză de 20 de ani.

Evenimentul reunește concurenţi din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Moldova, Macedonia, Muntenegru, România, Slovenia şi Serbia.

Legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, juniorul Radu Ţâmpea a avut o evoluţie excelentă în prima probă a competiţiei, cea de şah clasic, obţinând medalia de bronz la categoria juniori sub 16 ani, la care au participat 18 jucători. Antrenat de maestrul internaţional Cătălin Ardelean, juniorul albaiulian a câştigat 4 cu Valton Xheladini (Macedonia), Nichita Şoiliţa (Moldova), Klean Shuqja (Albania) şi Ahmet Jusufi (Kosovo), remizând celelalte 5 cu Kelvin Kosta (Albania), Simeon Trendafilov (Bulgaria), Ismet Mesic (Bosnia şi Herţegovina), Alaudin Shtavica (Kosovo) şi Peko Djurovic (Muntenegru). După cele 9 partide, medalia de aur i-a revenit lui Kelvin Kosta (Albania) cu 7,5 puncte, în timp ce Simeon Trendafilov (Bulgaria) a obţinut medalia de argint.

Radu Ţâmpea a fost desemnat să reprezinte România la Balcaniada după un alt turneu reuşit la care a participat recent: este vorba de Campionatele Mondiale de juniori de la Mamaia, unde juniorul albaiulian a obţinut 6 puncte din 11 partide, clasându-se pe locul 36 din 111 participanţi, ne anunță antrenorul albaiulian, Marius Ceteraș: „A fost prima participare a lui Radu la cea mai importantă competiţie mondială juvenilă, una extrem de dificilă, în care România a obţinut ultima medalie în urmă cu 8 ani în Africa de Sud printr-un alt şahist albaiulian, Mihnea Costachi”.

Referindu-ne la competiţia din Muntenegru, urmează probele de şah rapid şi blitz.

Service camioane
Comments are closed.