ALBA: Lansare nou apel proiecte 2021-2027 pentru mobilitate urbană durabilă în Regiunea Centru

- Administratie - august 17, 2023
Distribuie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul ”Regiunea Centru” (PR Centru) 2021-2027, anunță lansarea unui nou apel de proiecte aferent Priorități 4 – Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile în municipiile Regiunii Centru (inclusiv Zone Metropolitane si Zone Funcționale Urbane). Astfel, municipiile din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, vor avea la dispoziție un buget de peste 181 milioane euro pentru investiții ce asigură modernizarea și decarbonizarea transportului public, stimularea transportului nemotorizat și electric, precum și pentru digitalizarea sistemelor de trafic.

Acest apel susține mobilitatea eficientă și ecologică a municipiilor din Regiunea Centru. Protejarea mediului înconjurător este o prioritate și o necesitate, motiv pentru care viitorul transportului trebuie să fie verde. Trăim în comunități în care se vorbește tot mai mult despre poluare și consecințele sale, iar oamenii au început să conștientizeze importanța măsurilor ecologice și responsabilitatea pe care o au față de mediul înconjurător. Locuitorii sunt conectați la acțiunile primăriilor ce vizează dezvoltarea comunității, așa cum comunitățile urbane durabile sunt conectate la locuitori, de aceea spațiul comun din aceste comunități nu trebuie să fie aglomerat de mașini, ci de mai multe zone pietonale aerisite, sigure și înverzite.

Cei ce doresc finanțare pe acest apel, trebuie să gândească la viitorul comunității lor, astfel încât calitatea vieții locuitorilor să crească în permanență fără ca mediul înconjurător să aibă de suferit. Prin acest apel de proiecte vom finanța proiectele care integrează soluții mai sănătoase atât pentru transportul în comun, cât și pentru deplasarea pietonilor. Mijloacele de transport electrice au un rol-cheie pentru protejarea mediului, pentru că înseamnă mai puțin combustibil consumat, mai puțină poluare, o reducere importantă a aglomerației din orașe, dar și o economie semnificativă pentru bugetul personal. Prin aceste finanțări, vom completa activitățile demarate în perioada 2014-2020, prin achiziția de noi mijloace de transport eficiente energetic, proiecte și soluții care să ne ajute să ne îmbunătățim starea de sănătate și să protejăm mediul”, a declarat Simion Crețu, director general  ADR Centru.

Alocarea financiară a acestui apel este de 181.040.247 euro. Proiectele se depun de către unitățile administrativ-teritoriale municipii, singure sau în parteneriat cu orașele, municipiile sau comunele ce fac parte din zona metropolitană sau din zona funcțională urbană a municipiului. Valorile eligibile aferente proiectelor ce vor fi depuse în cadrul acestui apel de proiecte necompetitiv cu termen limită de depunere, se vor încadra în limitele următoare:

  • pentru municipii reședință de județ: minim 500.000 euro-maxim 20.000.000 euro 
  • pentru municipii, altele decât reședințele de județ: minim 250.000 euro-maxim 5.000.000 euro.

Pentru mai multe informații referitoare la Ghidul Solicitantului, activitățile eligibile, precum și alte condiții necesare depunerii proiectelor, accesați link-ul aici.

Cererile de finanțare pentru toate prioritățile lansate în cadrul PR Centru se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS2021/2021+, link: https://mysmis2021.gov.ro/.

Experții Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru din cadrul Serviciului Helpdesk vă pot oferi gratuit informații referitoare la Programul Regiunea Centru, precum și îndrumare și consiliere pentru pregătirea cererii de finanțare.

Ne puteți contacta pe adresa de e-mail helpdesk@adrcentru.ro sau puteți transmite direct un mesaj către Serviciul Helpdesk al ADR Centru completând formularul de solicitare de informații disponibil la adresa: https://www.regiocentru.ro/solicitari-de-informatii/.

Service camioane
Comments are closed.