Alba Iulia: Substanțe pentru protecția plantelor ieșite din termenul de valabilitate, confiscate de polițiști

- Actualitate - mai 23, 2024
Distribuie

În cursul zilei de 22 mai 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat un control la punctul de lucru din Alba Iulia, al unei societăți comerciale specializată în vânzarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse. (foto: arhivă)

Oamenii legii au constatat că reprezentatul societății oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controlului a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 18 litri și 20 de kilograme de substanțe de protecția plantelor, anunță IPJ Alba.

Cu acest prilej a fost întocmit un dosar penal, în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecția mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.