Alba Iulia: Ședință a Grupului de suport tehnic pe epidemii

- Evenimente - februarie 26, 2021
Distribuie

Având în vedere prevederile art. 15, alin (5) din HG. nr. 35 / 11.02.2021, care prevede că, începând de joi, în calculul incidenței la o mie locuitori se vor include și cazurile din focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele, în cursul zilei de joi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba, a avut loc o ședință a Grupului de suport tehnic pe epidemii.

Grupul a analizat situația epidemiologică din județ dar și evoluția incidenței pentru localitățile unde se înregistrează un număr ridicat de cazuri.

Un aspect foarte important luat în discuție a fost și situatia epidemiologică de la Colegiul Militar ” Mihai Viteazul” din Alba Iulia, sens în care a fost invitat la discuții și colonelul Marcel Domșa – comandantul colegiului militar. În urma acestei analize s-a conchis că în momentul de față nu sunt probleme deosebite în ce privește gestionarea cazurilor și rămâne ca specialiștii Direcției de Sănătate Publică să monitorizeze atent situația iar în funcție de evoluție să propună măsuri graduale de diminuare a riscului.

De asemenea, la discuții a participat în calitate de invitat și prefectul județului Alba, Nicolae Albu, care a reiterat importanța respectării măsurilor de protecție sanitară pentru prevenirea escaladării numărului de îmbolnăviri și, implicit, creșterea incidenței cazurilor în localitățile județului.

”Facem precizarea că Grupul de Suport Tehnic este organul de specialitate al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pe diferite tipuri de risc. Toate aspectele de natură tehnică sunt analizate în acest grup de către specialiștii pe diferite specialități /domenii, propunerile ulterioare de gestionare fundamentând fiecare decizie a membrilor CJSU”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului – Județul Alba.

Service camioane
Comments are closed.