Alba Iulia: SaveSoil, seminar pe tema nevoii de salvare a solului

- Actualitate - aprilie 19, 2024
Distribuie

Activitățile derulate în cadrul programului „Săptămâna verde” au avut în centrul lor natura, fie că a fost vorba despre activități de ecologizare, plantare puieți, vizionarea de filme documentare cu temă ecologică, dezbateri și discuții despre protejarea mediului înconjurător sau realizarea de proiecte cu tematică de mediu.

În sala de festivități a colegiului, elevii claselor a IX-a A și D, alături de profesorii diriginți Simona Mureșan și Dan Anca au participat la un seminar urmat de o dezbatere pe tema nevoii de salvare a solului, o temă analizată de oamenii de știință la nivel mondial în cadrul organizației SaveSoil.

„De peste 20 de ani sunt analizate problemele care pun în pericol fertilitatea solului, sunt evidențiate amenințările la nivelul existenței, în general, precum și oportunitățile pe care noi, oamenii le avem pentru a putea schimba ceva. Indiferent de rasă, religie, poziție geografică, cu toții putem contribui la salvarea solului pentru a asigura un viitor bogat și sigur tinerelor generații. Elevii au fost familiarizați cu aceste aspecte cu ajutorul unor materiale care au stârnit curiozitate și subiect de discuție și dezbatere”, a spus doamna profesoară Simona Mureșan.

Cu ocazia acestei activități, elevii participanți la seminar au realizat caligrame prin care promovează idei în strânsă legătură om-natură și nevoia de protejare a mediului înconjurător și au scris poezii despre activitățile desfășurate în cadrul programului „Săptămâna verde”. (comunicat Colegiul Național Militar Alba Iulia)

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.