Alba Iulia: Peste 160 de polițiști la datorie în fiecare zi în minivacanța ce urmează

- Din Judet - noiembrie 29, 2022
rusalii
Distribuie

Pentru perioada 29 noiembrie – 4 decembrie 2022, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor și suplimentarea efectivelor, în vederea asigurării unui climat ordine și siguranță publică pe durata minivacanței prilejuită de Ziua Națională și cu ocazia manifestărilor publice care vor avea loc în acest context.

În această perioadă, vor acționa, zilnic, în medie, 160 de polițiști, cu peste 80 de mijloace auto, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public și privat, creșterea siguranței rutiere și a transporturilor feroviare.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea excesului de viteză, polițiștii vor folosi la capacitate maximă aparatele radar din dotare și vor asigura prezența activă în trafic.

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE şi a celor 104 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsuri pentru intensificarea acțiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranță publică și prezența echipajelor de poliție în locurile în care urmează să se desfășoare manifestări publice, în municipiul Alba Iulia.

În acest sens, mâine, 30 noiembrie, peste 60 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și alte formațiuni vor acționa, pentru a asigura ordinea și liniștea publică și pentru a-i sprijini pe cetățeni.

În data de 1 Decembrie, peste 180 de polițiști, alături de jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiști locali, vor fi la datorie, pe raza municipiului Alba Iulia și pe principale artere rutiere care duc spre municipiul reședință de județ, și vor acționa pentru fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională și vor asigura intervenția la evenimente.

Polițiștii de ordine publică, împreună cu polițiștii de investigații criminale, vor acționa pentru prevenirea și combaterea infracționalității stradale, iar polițiștii Serviciului Transporturi vor intensifica acțiunile de patrulare în stațiile de cale ferată și pe trenurile de călători, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor contra patrimoniului și a celor comise cu violență.

Totodată, Inspectoratul de Poliției Județean Alba va participa, la parada militară, cu 20 de polițiști și 10 autospeciale din dotarea formațiunilor de poliției rutieră, ordine publică, acțiuni speciale și criminalistic. La această manifestare vor fi prezente și 9 echipaje canine din cadrul Centrului Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu.

Cetățenii care vor lua parte la manifestările publice din Alba Iulia, prilejuite de Sărbătorirea Zilei Naționale a României, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri și să parcheze doar în locurile special amenajate.

Restricții rutiere vor fi instituite, începând de azi, 29 noiembrie, între orele 12.00 – 16.00, pentru repetiții. Polițiștii vor fi prezenți și vor acționa pentru asigurarea zonelor și fluidizarea traficului rutier.

În data de 30 noiembrie între orele 9.30 – 11.30 vor fi restricții pe B-dul Ferdinand I, Piața Ion I.C. Brătianu, Piața Iuliu Maniu, strada Ardealului, strada Olteniei, strada București, strada Basarabiei, strada Frederic Mistral, pentru ceremonialul militar de depunere de coroane și jerbe la statuile Ion IC Brătianu și Iuliu Maniu.

-între orele 10.00-22.00 accesul rutier va fi restricționat pe strada Unirii, de la sensul giratoriu care asigură accesul în Cetate

În data de 1 decembrie:

între orele 09.00 – 24.00, accesul rutier va fi restricționat pe strada Unirii, de la sensul giratoriu care asigură accesul în Cetate, strada Aurel Vlaicu, strada Crișan, strada Mihai Viteazul, Aleea Capistano.
-între orele 12.00 – 24.00, pe B-dul 1 Decembrie 1918 (de la intersecția cu strada Vasile Goldiș până la intersecția cu strada Cloșca).
-între orele 12.00 – 16.00, pe B-dul Încoronării, B-dul 1 Decembrie 1918, B-dul Horea, strada Ghe. Pop de Băsești, strada Crișan, strada Cetății, străzile Cloșca și Apulum, strada Izvorului, strada Dr. Ion Ratiu, strada Ion Agârbiceanu, B-dul Transilvaniei ( parcările Pasaj – B-dul. Transilvaniei), calea Moților, B-dul Revoluției, Strada Lalelelor, strada Pavlov, str. 1 Mai, Ștefan cel Mare, Septimius Severus, Vânătorilor, Toporâștilor, Vasile Goldiș, Tache Ionescu

În vedere asigurării unui climat de siguranță corespunzător pe perioada în care este sărbătorită Ziua Națională a României, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamație a cetățenilor.

Urăm tuturor românilor să se bucure, pe deplin, de Sărbătoarea Marii Uniri!

Vezi și:

Service camioane
Comments are closed.