Alba Iulia: Noi stații autobuz, cu sisteme de informare și ticketing

- Administratie - ianuarie 2, 2023
Distribuie

Vești bune, la început de an, pentru utilizatorii serviciului de transport public de călători!

Este bine cunoscut faptul că îmi doresc ca transportul public să fie utilizat de către cât mai mulți albaiulieni, pentru a reduce aglomerația din trafic și, implicit, poluarea, dar pentru a ajunge la acest deziderat serviciile trebuie să fie de calitate, accesibile, rapide și sigure. Și din acest motiv, primăria investește constant pentru modernizarea serviciului de transport public, pentru a-l aduce la standardele anilor în care trăim. Până în acest moment, 13 autobuze electrice noi, au ajuns deja în oraș și urmează să intre în circulație, iar pentru alte 21 de autobuze și un microbuz, toate electrice, am semnat deja contractul de finanțare, urmând să demarăm achiziția în perioada următoare. Pentru încă 25 de autobuze electrice am depus un proiect pe PNRR și sperăm să fie semnat contractul cât mai rapid. În acest fel, toată flota de care este nevoie pentru transportul public în Alba Iulia, va fi formată din autobuze noi, electrice, nepoluante.

Știu că nu este suficient doar să avem autobuze noi, dacă deplasarea cu ele nu este mai rapidă decât cu mașina, dar proiectele de mobilitate urbană, pe care le avem deja în execuție, vor rezolva și această problemă, fiindcă pe principalele bulevarde din Alba Iulia vor exista benzi dedicate transportului public, iar stațiile de așteptare vor fi înlocuite cu unele moderne și confortabile!

Zilele trecute au fost aprobate încă două proiecte, în valoare de 2,5 milioane de euro, prin care transportul public va deveni mai facil pentru albaiulieni. Prin aceste proiecte, vor fi montate în stațiile de așteptare 35 de aparate de plată cu cardul, ori contactless cu telefonul, și 35 de panouri inteligente, pe care vor fi afișați timpii de așteptare ai călătoriilor până la momentul sosirii autobuzelor în stație. Panourile își vor prelua datele dintr-un sistem centralizat iar informațiile vor fi precise, deoarece, nu-i așa?, în zilele noastre, fiecare minut contează.

Mai avem depus încă un proiect, prin care vor fi achiziționate și montate, în mijloacele de transport, aparate de ticketing moderne, care acceptă plata cu cardul, contactless, direct în autobuz. Toate aceste mijloace care facilitează utilizarea transportului public nu sunt noutăți, orașe din vecinătate, orașe pe care le admirăm, cum e cazul Clujului, folosindu-le încă de mulți ani.

Rezolvăm, rând pe rând, toate problemele orașului!

Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.