Alba Iulia: Noi analize introduse pe lista Laboratorului de Genetică și Diagnostic molecular de la Spitalul Județean de Urgență

- Actualitate - mai 21, 2024
avram
Distribuie

De curând, Laboratorul de Genetică și Diagnostic Molecular din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și-a mărit gama de investigații de biologie moleculară cu plată, prin Metoda RT-PCR. Pe lângă Panelul Respirator și Antigen Sars-Cov2, investigații care se efectuează și în prezent, s-au adăugat trei noi analize, și anume:

1.ADN-HPV (Human Papilloma Virus) – 280 ron

Genotiparea se efectuează cu ajutorul amplificării standardizate a unei regiuni din genomul virusului HPV prin metoda PCR. Metoda permite identificarea a 14 ținte genice cu risc crescut și anume:16,18,31,33,35,39,45,51,52,56,58,59,66,68 (rezultată pozitiv/negativ);

2.ADN-HVB (ADN viral Hepatita B – rezultat cantitativ) -250 ron

3.ARN-HVC (ARN viral Hepatita C- rezultat cantitativ) – 250 ron

Recoltarea ADN-HVB și ARN-HVC se vor face la punctul de recoltare al Ambulatoriului de specialitate SJU, iar recoltarea ADN-HPV la cabinetul de specialitate–ginecologie al Ambulatoriului de specialitate SJU, în baza unei programări.

Rezultatul celor trei investigații au termen de 5 zile lucrătoare, din momentul în care proba recoltată ajunge în laboratorul de Genetică și Diagnostic molecular. Încasările pentru testările investigațiilor de mai sus se vor face la Casieria SJU Alba – Ambulatoriul de specialitate.

Programul de recoltare teste ADN-HPV este de luni până vineri, între orele 07.00- 11.00.
Program recoltare ADN-HVB și ARN-HVC : în baza programării.
Programul de funcționare al laboratorului este zilnic de luni până vineri, între orele 8.00-15.00.

Până în prezent, în Laboratorul de Genetică și Diagnostic molecular se lucrau doar Panelul Respirator, care conține 4 ținte genice și anume: Influenza A ( Gripa A), Influenza B (gripa B), RSV ( virus respirator sincițial) și Sars-Cov2, cu plată la cerere 200 ron și Antigen Sars-Cov2 – test rapid – 60 lei.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.