Alba Iulia: Lucrările Cercului Pastoral de Pregătire și Formare Continuă a preoţilor militari din cadrul Ministerului de Interne

- Administratie - aprilie 26, 2023
Distribuie

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a fost gazda lucrărilor Cercului Pastoral de Pregătire și Formare Continuă a preoţilor militari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Evenimentul a debutat marți, 25 aprilie, începând cu ora 9:00 în capela Facultății de Teologie din Alba Iulia, unde a fost oficiată slujba de Te-Deum, activitatea continuând în Aula Dumitru Stăniloae. La evenimentul de la Alba Iulia a fost prezent domnul Petru Bledea, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Au mai luat cuvântul domnul Nicolae Albu, Prefectul județului Alba, domnul Tudor-Gheorghe Pașca, inspector șef al Jandarmeriei Alba, din partea Inspectoratului de Poliție Județean Alba a fost prezent domnul inspector șef Florin Constantin Dogaru, iar părintele Oliviu Botoi, Consilier cultural al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, întreaga activitate fiind coordonată de părintele Felix Iulian Radu, șeful secției Asistenţă Religioasă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul evenimentului, părintele Dorin Ursu de la Jandarmeria Alba a susținut conferința „Continuitatea pastorației cadrelor militare în rezervă și retragere”.

La întrunirea de la Alba Iulia au fost prezenți preotul militar Alexandru Morariu de la București, preotul militar Vasile Grigor de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, preotul militar Radu Cotuţiu de la IJJ Cluj, preotul militar Cristian Silaghi de la IJJ Satu Mare, preotul militar Mihai Venter de la IJJ Timiș și preoții Ioan Boroș și Daniel Achim, preoți militari în rezervă.

Tema întâlnirii a fost dedicată anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Patriarhia Română.

IJJ Alba

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.