Un cetățean din Alba Iulia: Firma de salubritate ridică gunoiul menajer la 2-3 săptămâni, dar factura îmi vine lunar

- Administratie - martie 13, 2023
Distribuie

Mulți albaiulieni sunt nemulțumiți de modul în care se face salubritatea la Alba Iulia. O parte din vină merge spre RER Vest, o altă parte către Primăria Alba Iulia.

Iată ce spune un cetățean supărat care locuiește la casă, în Orașul de Jos, iar întrebările implicite sunt adresate Primăriei Alba Iulia:

„Ce poți face într-o zi de luni? Să faci poze la tomberoanele de pe stradă, că tupeul și nesimțirea firmei RER VEST (firma colectare deseuri în Alba Iulia) nu are limite. După multe săptămâni când nu ni s-a ridicat gunoiul de pe stradă, ne facem timp să sunăm la firmă să vedem ce se întâmplă. Am aflat că este vina noastră. Bine, inițial nu ne-a crezut, că ne-a spus că suntem singurii de pe stradă care sunăm și ne plângem (dragi vecini, trebuie să sunăm individual, probabil fiecare membru al familiei, că altfel nu suntem crezuți). Apoi a spus, doamna de la telefon, că este vina noastră, că aruncăm ce nu trebuie și de aceea nu se ridică gunoiul.

Faptul că nu se ridică deseurile reciclabile, hai că înțeleg (când a venit această firmă, am sunat de nenumerate ori) și am renunțat la astfel de pretenții. Dar că ridică gunoiul menajer la 2-3 săptămâni și factura îmi vine lunar, fără discount, asta nu o mai suport.

În consecință, am făcut poze la un sfert din casele străzii mele, să priceapa această firmă că nu mint, nu este un singur tomberon pe stradă, că suntem niște familii în câmpul muncii și după cum se poate observa nici nu facem multă pagubă (este un gunoi colectat de minim 2 săptămâni – sincer, nu mai știu când a venit ultima oară pentru că în acest an a venit haotic). Din punctul meu de vedere, ce se află în tomberon nu este un deșeu ce nu poate fi ridicat. În consecință, unde este vina noastră? Și mă întreb… ce se va întâmpla peste câteva săptămâni când vom începe curățenia de primavară prin curți?

În urma cu 20-30 ani, mergând anual la Sighișoara în vizită la unchii mei, din acele timpuri străvechi, firma de salubritate colecta gunoiul vegetal o dată pe lună. Acolo se putea în urma cu 2 decenii. În capitala Marii Uniri, anul de grație 2023, nu există o astfel de colectare. Din câte știu, legea nu îmi permite să ard vegetația uscată din curte. Ce fac cu ea ? De ce nu putem fi civilizați ?”

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.