Alba Iulia: Elevul militar Dragoș Iuga s-a calificat la etapa națională după locul I în competiția de pentatlon

- Actualitate - aprilie 9, 2024
Distribuie

Elevul sergent Dragoș Iuga (clasa a XII-a) va concura la faza națională la pentatlon din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, după ce s-a clasat pe primul loc la etapa județeană a concursului. Pentatlonul este un concurs sportiv complex, care constă din cinci probe atletice diferite: alergare pe distanța de 60 m, săritura în lungime cu elan, aruncarea greutății și a mingii de oină și alergare pe distanța de 800 m. Pregătirea pentru parcurgerea cu succes a acestor probe, contribuie la formarea fizică și psihică a sportivilor, care vor deveni atleți compleți, demonstrând o bună pregătire fizică, forță și rezistență.

„Indiferent de rezultat, mereu am continuat să muncesc pentru a culege treptat roadele muncii depuse pe pista de alergare. Orice competiție îți oferă o experiență de care ai nevoie pentru ca în final să ajungi acolo unde doar ai visat. Sportul te ajută să te dezvolți atât din punct de vedere fizic cât și psihic, să te disciplinezi, îți oferă încredere în tine și te provoacă să îți depășești propriile limite. Pentatlonul este o competiție sportivă complexă și solicitantă, pe care am reușit să o câștig cu ajutorul antrenamentelor solicitante și eficiente propuse de către doamna profesoară Geanina Ilie. Competiția județeană a fost una strânsă, în care am concurat împotriva unor sportivi bine pregătiți pentru un astfel de nivel. Sper ca și la etapa națională să reușesc un rezultat la fel de bun”, a spus elevul sergent Dragoș Iuga.

Faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la pentatlon va avea loc în perioada 25-27 aprilie la Râmnicu Vâlcea Cluj-Napoca.

De apreciat sunt și rezultatele obținute de elev sergent Diana Cărbune, Locul II la etapa județeană, elevul sergent David Vătămanu și elev Daria Cășeriu Locul III.

Felicitări, mult succes în următoarele competiții!

Colegiul Mațional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.