Alba Iulia: Elevul militar Andrea Buontempo s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică

- Actualitate - martie 13, 2024
Distribuie

Etapa județeană a Olimpiadei de Fizică a adus rezultate deosebit de bune pentru elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pasionați de studiul acestei discipline. Astfel, an de an, elevii în uniformă obțin punctaje foarte bune la olimpiadele și concursurile dedicate științelor exacte.

Anul acesta, elevul fruntaș Andrea Buontempo s-a clasat pe Locul I la clasa a IX-a, loc care i-a adus implicit și calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Fizică. Andrea a reușit, sub coordonarea doamnei profesoare Dorina Filipescu, primul rezultat important la olimpiadă de când îmbracă uniforma de elev militar, deși este un obișnuit al competițiilor de profil, obținând în gimnaziu Mențiune la Fizică la faza națională.

„A fost o olimpiadă cu adevărat frumoasă, testul fiind unul bogat cu subiecte interesante și sfidătoare, totuși, datorită muncii și suportului doamnelor profesoarelor am reușit să obțin acest rezultat onorant de care mă bucur. Voi munci în continuare pentru etapa națională, iar acest rezultat sper că mă va ajuta mai departe în admiterea la academia dorită”, a mărturisit Andrea.

Tot la faza județeană a olimpiadei, elevul caporal Claudiu Stanciu, clasa a X-a și eleva fruntaș Erika Marc, clasa a IX-a, pregătiți de doamna profesoară Sanda Irimie, au reușit să se claseze pe Locul III, datorită punctajelor mari obținute la anul lor de studiu.

Punctaje demne de menționat au obținut și elevii caporal Nathan Lascu și Călin Holom, clasa a X-a, pregătiți de doamnele profesoare Dorina Filipescu și Laura Ciobanu.

Felicitări tuturor și mult succes în continuare!

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.