Alba Iulia: Din toamnă, programul „Cornul și laptele” va fi gestionat la nivel local

- Administratie - februarie 10, 2023
Distribuie

Din anul școlar 2023-2024, programul Laptele și cornul la nivelul orașului Alba Iulia va fi gestionat de către Primăria Municipiului Alba Iulia.

Prin votul dat azi (9 februarie 2023) în Ședința de îndată a Consiliului Local Alba Iulia (9 voturi pentru și 9 voturi împotriva), respectiv prin faptul că proiectul de „neasumare a responsabilității organizării și derulării la nivel local a procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor… aferente Programului pentru școli al UE, în perioada 2023-2026” nu a întrunit majoritatea de 11 voturi, aceasta procedură se va face la nivel local, nu județean.

Probabil Alba Iulia este printre primele municipii ce își vor derula acest program la nivel local, nu centralizat ca până acum, la nivelul Consiliului Județean Alba.

Pentru reușita acestui proiect, trebuie implicarea tuturor necondiționată!

ÎNDEMN PRODUCĂTORII LOCALI de pe raza municipiului Alba Iulia și nu numai, ce vor îndeplini condițiile din caietul de sarcini, să participe la licitațiile ce vor urma pentru achiziția acestor produse, respectiv lapte, corn, fructe etc.

Dacă în Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia s-a stabilit această variantă de a gestiona local acest program( prin neemiterea unei HCL la PH propus), extinzându-se într-un fel aria de participare la aceste licitații și a producătorilor locali (acum fiind o cantitate de produse mai mică de livrat pentru cei aproximativ 6.350 preșcolari și elevi din Alba Iulia decât la nivelul întregului județ Alba), disponibilitatea și susținerea produselor de calitate pentru copiii noștri trebuie să fie demonstrată și din partea acestor producători locali!

Girul meu a fost pro calitate pentru copiii noștri!

Doar împreună putem face Lucruri Bune Pentru Alba Iulia!

Dana Nanu, consilier local Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.