Alba Iulia: Andrei Andreicuț s-a întâlnit la o festivitate cu Irineu, urmașul său la conducerea arhiepiscopiei

- Administratie - mai 9, 2023
Distribuie

În cadrul Simpozionului Internațional de Știință, Teologie și Artă (ISSTA 2023 – TRADIȚIE ȘI CREATIVITATE ÎN IMNOGRAFIA BISERICII. PASTORAȚIA ȘI ASISTENȚA PERSOANELOR VÂRSTNICE), la UAB a avut loc Festivitatea de Decernare a titlului de „Doctor Honoris Causa” Părintelui Prof. univ. dr. Vasile Stanciu (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca).

Suntem onorați sincer de acceptul Părintelui Profesor Vasile Stanciu de a face parte din comunitatea universitară albaiuliană și îi mulțumim pentru întregul sprijin și pentru calda apropiere sufletească! Felicitări!

Evenimentul a fost onorat de prezența Înaltpreasfinției Sale Părintele Mitropolit Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și a Înaltpreasfinției Sale Părintele Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, alături de numeroșii invitați și participanți la Simpozionul internațional.

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Notă: În 2012, la puțin timp după ce a ajuns în fruntea arhiepiscopiei de Alba Iulia și Făgăraș, Irineu s-a rupt de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului (condusă de Andrei Andreicuț, fostul arhiepiscop de Alba Iulia) și s-a alipit la Mitropolia Ardealului, condusă de Laurențiu Streza.

Service camioane
Comments are closed.