Alba Iulia: Peste 8.000 de vizitatori la Muzeul Național al Unirii în Noaptea Muzeelor

- Administratie - mai 15, 2023
Distribuie

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor, organizată sâmbătă 13 mai 2023, de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia sub titulatura de „Noaptea în care istoria prinde viață”, a atras din nou un număr mare de vizitatori.

Pe perioada a 5 ore, „pragul muzeului albaiulian a fost călcat de un număr de peste 8.000 de vizitatori, localnici sau turiști. Aceștia au putut asista la un program variat, din care nu au lipsit spectacolele de reconstituire istorică, momentele muzicale, dar și numeroase ateliere interactive, unele dintre ele având un caracter inedit”, anunță muzeul albaiulian.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Biblioteca Batthyaneum a avut mult mai puțini vizitatori, însă aici vizitarea se face doar cu programare, așa cum se întâmplă la vechile biblioteci din Occident.

Pe de altă parte, la ora 16.00, la Băile Sărate de la Ocna Mureș (deschise în ziua de 13 mai 2023) încă se stătea la coadă, iar statistica pentru acel moment era de 820 de persoane.

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.