Din JudetPoliticeSocial

”Alături de copiii cu nevoi speciale din Alba!” Campanie de conștientizare a autismului în Senatul României

Avem datoria și responsabilitatea de a fi alături de cei care au, cu adevărat, nevoie de sprijinul nostru. În data de 4 aprilie, împreună cu doamna Angela Pănăzan, președintele Asociației ”Zâmbet pentru Diana”, voi organiza în Senatul României o campanie de conștientizare a autismului, cu activități de informare și strângere de fonduri.

Susțin oamenii și comunitatea din Alba Iulia din tot sufletul și cu toată energia, iar fiecare activitate pe care o realizez, în sprijinul lor, este pentru mine o mare bucurie.

Am hotărât, astfel, ca în marja Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, marcată în fiecare an pe 2 aprilie, să sprijin cu toate forțele Asociația ”Zâmbet pentru Diana” care face lucruri extraordinare pentru copiii cu nevoie speciale din Alba Iulia.

Așadar, luni, între orele 10.00 și 16.00, în holul intrării A1 din Senatul României, va fi organizată o expoziție cu vânzare de produse, decorațiuni de Paște handmade, realizate de copii cu sprijinul părinților și personalului asociației.

Expoziția cu vânzare va fi însoțită de o campanie de conștientizare, derulată prin distribuirea de pliante informative, respectiv printr-o campanie de strângere de fonduri în rândul parlamentarilor. Banii vor fi utilizați în beneficiul copiilor cu nevoie speciale din Alba Iulia. De asemenea se pot face donații pentru a susține activitățile copiilor în contul bancar dedicat Asociației Zâmbet pentru Diana : RO25CECEC001946006370431 sau în cadrul aplicației https://you4edu.ro/campanie/daruieste-un-zambet/ .

Colegii mei, senatori, sunt oameni cu suflet mare și dornici să se implice în activități civice, umanitare și care au ca rezultat sprijinirea persoanelor vulnerabile, a copiilor cu nevoi speciale, a vârstnicilor aflați în dificultate și așa mai departe.

Personal, conștientizez că nimeni, dar absolut nimeni, nu are siguranța că mâine va fi sănătos, iar cei care sunt astăzi în putere trebuie să se implice pentru bunăstarea celor lipsiți de ea.

Am depus un jurământ pentru Alba, pentru Alba Iulia, și vreau ca oamenii de aici să se simtă reprezentanți și sprijiniți în momentele în care au nevoie. Astfel, inițiativele și demersurile legislative trebuie să fie însoțite, în mod obligatoriu, de cele umanitare, civice și sociale, câteodată la fel de importante.

Susțin oamenii din Alba Iulia și mă implic pentru ca ei să își poată prezenta cauza în Parlamentul României, să își poată promova activitățile, când este cazul, să simtă că vocea lor este ascultată, când au ceva de spus.

Cu empatie,

Călin Matieș

Senator PSD de Alba.

COMENTEZI?