Din Judet

Aiud: Două persoane cercetate în stare de arest preventiv pentru agresiune sexuală și viol, iar o a treia persoană pentru complicitate

În cursul zilei de 18 noiembrie 2022, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către o femeie de 32 de ani, din Aiud, cu privire la faptul că, în perioada 2020 – 2022, în care a avut o relație de concubinaj cu un bărbat de 36 de ani, din Cluj-Napoca și a locuit la domiciliul acestuia, împreună cu fiica ei minoră, au fost agresate de către acesta, iar minora în vârstă de 9 ani a fost violată.

În urma cercetărilor efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, a rezultat că bărbatul, a agresat-o sexual pe minoră și a întreținut cu aceasta raporturi sexuale, iar mama acesteia a știut și chiar a asistat la unele dintre aceste scene.

Totodată, a rezultat că și un alt bărbat, cunoștință a celor doi, în vârstă de 35 de ani, din Cluj-Napoca, a săvârșit asupra minorei fapte de agresiune sexuală și viol.

Pentru obținerea de probe, în cursul zilei de 22 noiembrie 2022, polițiștii din Aiud, cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții, pe raza municipiului Cluj Napoca, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Aiud unde au fost audiați, iar ulterior au fost reținuți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală, corupere sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului.

Măsura reținerii a fost luată și față de mama minorei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la agresiune sexuală, complicitate la viol, corupere sexuală și rele tratamente aplicate minorului.

Miercuri, 23 noiembrie, cele 3 persoane reținute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, iar, ulterior judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Aiud, care a dispus cercetarea lor în stare de arest preventiv. Acestea au fost depuse în centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

COMENTEZI?