Aiud: Elevi ai Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea”, mici vestitori ai primăverii la Spitalul Municipal

- Actualitate - martie 1, 2024
Distribuie

Vineri, 1 martie a.c, copiii din cadrul Centrului cultural-catehetic al Parohiei Ortodoxe Române Aiud III, elevi ai clasei a III-a A de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, coordonați de doamna învățătoare Luminița Manole și de părintele paroh Nicolae Aloman, au marcat prima zi a primăverii printr-o vizită la Spitalul Municipal Aiud, unde au împărțit mărțișoare cadrelor medicale și pacientelor de pe secțiile Interne și Obstetrică-Ginecologie. Pe parcursul ultimelor săptămâni, acasă sau la școală, în cadrul orelor de Arte vizuale și abilități practice, copilașii au realizat mărțișoare, folosind tehnica quiling. Chiar dacă, de-a lungul vremii, semnificația acestui simbol ancestral al înnoirii timpului s-a diluat, însemnătatea sa este evidențiată, an de an, înaintea sosirii primăverii, cei mici așteptând această perioadă cu nerăbdare.

Acțiunea micilor școlari face parte din proiectul Urmarea lui Hristos – remediul suferinței și al bolii, inițiat de Parohia Ortodoxă Română Aiud III în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” și cu Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Acoperământul Maicii Domnului” Unirea în vederea participării la Concursul Național Catehetic Hristos – Cuvântul care vindecă (ediția a XVI-a).

Totodată, această activitate se înscrie în tematica „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”. În contextul unei societăți marcate de individualism și secularizare, Biserica acordă o atenție deosebită pastorației bolnavilor, prin intensificarea activității sale social-filantropice, prin implicarea activă a familiei și a societății în sprijinul persoanelor bolnave, aflate în suferință, precum și printr-o dinamizare a activităților social-filantropice și culturale dedicate acestei categorii de credincioși.

Cei mici au înțeles că atenția acordată celor în suferință este, pe de o parte, mângâiere atât pentru sufletul lor, cât și pentru sufletul celui aflat în nevoie, care apreciază orice gest frumos.

Mulțumim,pentru bucuria adusă în sufletele pacienților internați în Spitalul Municipal Aiud!!!🙏

Spitalul Municipal Aiud

Citește și:

Service camioane
Comments are closed.