Anchete

Aici sunt banii Dumneavoastră sau cum hoția și prostia își dau mâna!

Nici măcar 1 singur drum la standardele de „trafic greu” în județul Alba!

În fiecare iarnă pare că avem aceeași situație,  același tablou deplorabil: zăpadă-sare-gropi-service.

 De ce? Un răspuns simplu ar fi „pentru că iarna nu-i ca vara”! Ei bine,  cu sau fără „hăhăiala” celui care a inventat acest dicton devenit tezaur național,  situatia este un pic mai complicată,  însă se rezumă poate rezuma astfel: pentru că se poate! Se poate să fim furați în fiecare an de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).  Se poate ca în fiecare an să se facă lucrări de mântuială! Se poate ca în fiecare an să se peticească fără nicio garanție de execuție! Se poate să plătim ca fraierii un colos din care se sifonează anual peste 100 de milioane de euro! Din banii noștri!!!

Oricât de greu de crezut ar părea,  din punct de vedere tehnic Județul Alba nu are nici măcar un singur drum,  indiferent de categorie (comunal, județean, național, european) care să fie încadrat în categoria „drum destinat traficului greu”.  Niciunul dintre drumurile naționale nu are o grosime mai mare de 80 de cm,  ceea ce înseamnă că nici structura pe care o implică un astfel de drum nu există. 

Mai mult,  marea majoritate a lor au o grosime stratificată de maxim 25-35 cm,  iar cea mai înaltă care se găsește pe alocuri pe raza județului Alba este de 50-60cm.  Adică avem exact stratificarea de drum necesară într-o țară cu o climă caldă sau cel mult temperată, unde iernile se înregistreaza cel mult 0 grade Celsius. 

Mai mult,  mare parte din drumurile din județul Alba nici măcar nu au stratul de bază,  ci doar se pune asfalt peste strat de asfalt! Nici nu este de mirare ca „nimic nu se mai leagă” pe drumurile din Alba.

Mai pe românește,  aproape niciun drum din România (cu câteva excepții) nu este pregătit să facă față iernilor cu temperaturi sub limita înghețului!! Chiar și așa,  costurile la care se fac lucrările sunt de cele mai multe ori asemănătoare infrastructurii unor drumuri ce tranzitează Alaska sau Siberia!

Ca atare,  pe drumurile din Județul Alba nu ar trebui să circule niciun autovehicul  cu o încărcătură mai mare de 20-25 de tone!!! Care este realitatea? Vom vedea în seria de investigații pe care le începem astăzi! Cum și cine ne distrug drumurile. . . pe banii nostri???   

COMENTEZI?

×
Politice

Reacția lui Paul Voicu în urma înfrângerii suferite la alegerile locale