ADR Centru: Conferințele județene „Finanțări europene 2021-2027. Împreună dezvoltăm regiunea!”

- Administratie - februarie 3, 2023
Distribuie

Odata cu punerea in dezbatere publica a primelor ghiduri de finantare din cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027, in perioada 07.02-13.04, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru – avand sprijinul Consiliilor Judetene Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu – organizeaza o suita de intalniri de lucru cu reprezentantii mediului public si ai mediului privat, pentru a informa categoriile interesate de public tinta din Regiunea Centru despre oportunitatile de finantare cu resurse europene, in actuala perioada de programare europeana.

Pentru a completa sistemul de informare demarat in mediul online, ADR Centru demareaza un dialog direct cu grupurile tinta eligibile spre finantare prin Programul „REGIUNEA CENTRU” 2021-2027, in cadrul unor evenimente desfasurate in fiecare judet din Regiunea noastra. In contextul acestor evenimente, ADR Centru va aborda si procesul de finalizare a proiectelor contractate in cadrul Programului Operational Regional REGIO 2014-2020, pentru a demara cat mai curand posibil lansarea cererilor de proiecte care vor fi gestionate de Agentie.

Astfel, in parteneriat cu toate Consiliile Judetene din regiune, vor fi organizate in fiecare judet cate doua sesiuni de lucru, personalizate pe categorii de public tinta, evenimente prin care sunt propuse participatilor atat un schimb de bune practici a lectiilor invatate din perioadele anterioare de finantare, precum si o prezentare a Prioritatilor de Investitii din cadrul Programului „REGIUNEA CENTRU” 2021-2027 (PR Centru) in functie de categoria de public tinta vizata de fiecare intalnire de lucru. In cadrul tuturor reuniunilor de lucru, vor fi abordate domeniile de finantare specifice, va fi prezentat calendarul estimativ de lansare a apelurilor de proiecte, si vor fi discutate conditiile de accesare a fondurilor, criterii de eligibilitate si selectie.

Avand in vedere ca sesiunile de lucru sunt distincte, pentru reprezentantii Autoritatilor Publice Locale si ai institutiilor publice din fiecare judet – pe de o parte si pentru mediul de afaceri – pe de alta parte, in cadrul fiecarei intalniri de lucru vor fi prezentate si alte surse de finantare disponibile, pentru o cat mai buna informare a potentialilor solicitanti de fonduri europene nerambursabile. Specific, pentru mediul public vor fi discutate rezultatele si impactul proiectelor finantate in perioada 2014-2020, care au ca termen de finalizare luna decembrie, precum si informatii despre Programul Operational Sanatate. Pentru mediul privat, vor fi prezentate serviciile acordate de ADR Centru in cadrul retelei Enterprise Europe Network, dar si detalii despre alte finantari disponibile, in functie de specificul publicului prezent la eveniment, pentru: inovare, competitivitate, formare profesionala, mobilitate si cooperare europeana in afaceri.

„Dezvoltarea Regiunii Centru cu sprijinul fondurilor europene, atat la nivel regional, cat si la nivel judetean, este un obiectiv la care suntem angajati totii, avand scopul comun al imbunatatirii calitatii vietii cetatenilor si al imbunatatirii dimensiunii socio-economice a comunitatilor. Din acest punct de vedere, interactiunea cu potentialii solicitanti de finantare este extrem de importanta, pentru a transmite acestora informatii actuale pentru pregatirea noilor cereri de finantare. Pe site-ul ADR Centru am publicat pentru dezbatere publica patru Ghiduri de finantare. Este vorba despre prioritatile de investitii pentru renovarea energetica moderata sau aprofundata a cladirilor publice, dezvoltarea mobilitatii urbane durabile in municipiile regiunii, modernizarea infrastructurii rutiere de importanta regionala pentru asigurarea conectivitatii la reteaua TEN-T, Imbunatatirea accesului egal la servicii de calitate si incluzive in educatie, formare si invatare pe tot parcursul vietii prin dezvoltarea infrastructurii accesibile. In cel mai scurt timp vom pune in dezbatere publica si alte ghiduri de finantare, pentru ca partenerii nostri din mediul public si cel de afaceri sa-si pregateasca tematica pe care o vor aborda in cererile de finantare”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Reuniunile de lucru din cadrul suitei de Conferinte regionale „Finantari europene 2021-2027. Impreuna dezvoltam regiunea!” vor avea loc astfel:

  • in Sala de Sedinte a Consiliului Judetean Covasna, in data de 7 februarie 2023, de la ora 12.45 pentru mediul de afaceri si in data de 8 februarie 2023, incepand cu ora 10.00, pentru reprezentantii mediului public;
  • o alta reuniune de lucru este programata in data de 14 februarie 2023, la Hotel Allegria din Sebes/Alba, pentru mediul public din judetul Alba;
  • pentru judetul Brasov, intalnirile vor avea loc in Sala de Conferinte a Camerei de Comert si Industrie Brasov (sau o locatie in imediata apropiere), in data de 23 februarie 2023, de la ora 12.00 pentru mediul de afaceri, iar reprezentantii mediului public se vor reuni in Sala mare a Centrului cultural ”Reduta” in data de 24 februarie 2023, incepand cu ora 10.00;
  • la Sibiu, ambele evenimente vor avea loc de la orele 11.00, in Sala mare de Sedinte a Consiliului Judetean Sibiu, in data de 3 martie 2023 pentru mediul de afaceri si in data de 7 martie 2023 pentru reprezentantii mediului public.

Va asteptam sa luati parte la aceste evenimente!

Comunicat ADR Centru

Service camioane
Comments are closed.