ADIO PORC DE CRĂCIUN! Țăranii nu mai au voie să crească porci în propria gospodărie!

- Social - februarie 15, 2021
Distribuie

În ultima perioadă cea mai vocală persoană din PSD Alba a devenit senatorul Călin Matieș, care a intrat într-o luptă la firul ierbii cu cei care conduc destinele agriculturii românești. În mai multe atacuri fără precedent și total neobișnuite din partea unui partid care parcă își dormea somnul de frumusețe de mai bine de 10 ani, senatorul PSD Alba a taxat în termeni extrem de duri și de radicali ultimul ordin emis de ministrul Nechita Oros (PNL) prin care s-a limitat nu doar numărul de 5 porci/gospodărie, dar s-a și interzis comercializarea lui de către țăranul român. Lucru dezastruos pentru mediul rural din județul Alba.  

Într-un comunicat remis presei, senatorul Matieș îndeamnă locuitorii județului să ia atitudine și să le ceară primarilor din județ să pună presiune pe decidenții județului pentru a stopa punerea în practică a ordinului lui Oros, prin care nu va mai permisă creșterea și reproducția porcilor spre a fi vânduți de țăranii din județul Alba. Redăm mai jos comunicatul senatorului Matieș:

GUVERNUL PNL-USR INTERZICE CREȘTEREA ANIMALELOR LA SATE ÎN JUDEȚUL ALBA!  FERMIERI, UNIȚI-VĂ!!

Actuala guvernare pregătește încet și sigur distrugerea totală a agriculturii românești. După ce a reglementat numărul de vaci de lapte și vaci de carne pentru fiecare crescător (prin regimul special de acordare a subvențiilor), în luna ianuarie ministrul Agriculturii – OROS Nechita (PNL) a început un fel de COLECTIVIZARE FORȚATĂ a satelor românești. Doar că de data aceasta statul român nu le mai fură țăranilor animalele, ci le interzice din start să le mai crească în propriile gospodării.

Ordinul Ministrului Agriculturii nr.24/29.01.2021 le interzice fermierilor să mai REPRODUCĂ în propriile lor gospodării. Asta înseamnă că niciun țăran sau fermier nu mai poate ține scroafe pentru reproducție.

TEXT LEGISLATIV:

Art. 1. Se stabilesc dimensiunile și tipurile exploataţiilor de creştere a suinelor pe teritoriul

României, astfel:

  1. a) exploataţie noncomercială de suine – exploataţie de subzistenţă de creştere a suinelor pentru

consum familial, cu un efectiv de maximum 5 capete porci la îngrășat înregistrate în Sistemul

naţional de identificare şi înregistrare a animalelor (S.N.I.I.A.) și care îndeplineşte prevederile

normelor sanitare veterinare privind măsurile de biosecuritate, deţinută de persoane fizice

neînregistrate la oficiul registrului comerţului;

Dacă acest ordin nu va fi blocat, atunci începând din acest an, în tot județul Alba țăranii vor fi obligați să:

  • cumpere porci din ferme autorizate (în județul Alba nu există nicio fermă de unde pot cumpăra purcei)
  • crească maxim 5 porci de carne, pe care NU AU VOIE SĂ ÎI VÂNDĂ NIMĂNUI!!

Senatorul PNL George Scarlat – președintele comisiei de agricultură s-a plâns că țăranii sunt evazioniștii României! Statul român a ajuns să fie “păgubit mult prea mult” prin neplata TVA de către țăranul care crește 2-3 porci/an pentru a-și duce traiul!

Atitudinea Guvernului PNL-USR față de țăranul român și producătorii români este una NESIMȚITĂ! Și noi toți trebuie să ne luptăm pentru a bloca acest ordin care va distruge satul românesc!

Avem deja un plan, însă TREBUIE SĂ NE IMPLICĂM TOȚI!!

Săptămâna viitoare (15-19 februarie) personal voi fi din nou în Comisia de agricultură a Senatului României și la ANSVSA (aici am făcut deja presiuni pentru redeschiderea târgurilor de animale). Deja am dus în Parlamentul României 5 fermieri, crescători de porci rasele Bazna și Mangalița! Voi mai duce alți fermieri dacă va fi cazul! Am făcut deja mai multe interpelări și voi face câte una în fiecare zi dacă e nevoie…Nu mă las, oricât de greu și de stresant ar fi!

Vă rog acționați și Dvs! Mergeți fiecare în perioada 15-19 februarie la primarii de care aparțineți și trageți-i de mânecă! Nu contează de la ce partid sunt (60 de primari din Alba sunt de la PNL). Puneți-i la treabă! Faceți presiuni să îi sune pe colegii lor de partid care sunt la Consiliul Județean Alba și la Prefectură! ORDINUL MINISTRULUI AGRICULTURII NR.24/29.01.2021 TREBUIE  RETRAS!!! Dacă și Ion Dumitrel (CJ Alba – PNL) și prefectul județului: Albu Nicolae (PNL) ar înțelege în ultimul ceas că se distrug satele din Alba, atunci poate că ar mișca și ei un deget și nu ar mai sta degeaba acolo!

Ca să înțelegem cum stăm astăzi:

Guvernul este PNL-USR;

ministrul Agriculturii – PNL;

președintele comisiei de agricultură a Senatului – PNL;

șeful ANSVSA – PNL;

Președintele CJ Alba – PNL;

Prefectul județului Alba – PNL;

60 dintre primarii județului – PNL!!!!

FOARTE IMPORTANT: Ce au spus reprezentanții ministerului agriculturii printre rânduri? După interzicerea porcilor urmează oile, caprele, găinile, iepurii, posibil și albinele! Vor să transforme România în sclavii alimentari ai Europei. Să importăm toată mâncarea de la firmele din Germania, Olanda, Austria, Ungaria etc. Astăzi România importă deja 85% din carnea de porc. Unde ajungem?

Sunt senator PSD și nu mă las călcat în picioare de cei care vor să distrugă satul românesc, producătorul local și țăranii din Alba!

Călin Gheorghe Matieș – Senator PSD Alba

Service camioane
Comments are closed.