Actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Alba

- Administratie - octombrie 27, 2022
Distribuie

Cu ocazia demarării procedurii de actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Alba, Consiliul Judeţean Alba a organizat astăzi o întâlnire pentru prezentarea legislaţiei cadru în domeniu şi a importanţei acestui document strategic.

Pentru a se asigura o acoperire a întregului teritoriu al judeţului, la această întâlnire au participat primari ai mai multor localităţi, reprezentanţi ai instituţiilor interesate în domeniu, precum şi reprezentanţi ai Grupurilor de Acţiune Locală.

Actualizarea documentaţiei Plan de Amenajare a Teritoriului Județean Alba se înscrie in cadrul atribuţiilor ce-i revin Consiliului Judetean în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, în sensul coordonării activităţii în acest domeniu la nivel judeţean.

Planul de Amenajare a Teritoriului Județean Alba este o documentație cu caracter director, ce are ca scop transpunerea spațială a programului de dezvoltare pe toate planurile, economic, social, cultural și instituțional, a județului Alba.

Acesta se corelează cu Planul de Amenajare a Teritoriului Național, cu Planurile de Amenajare a Teritoriului Zonal aprobate și cu alte documentații de amenajare a teritoriului, cu strategiile și programele de dezvoltare guvernamentale și sectoriale, prevederile planurilor de management, respectiv cu obiectivele de conservare a ariilor naturale protejate, cu alte programe de dezvoltare, cu noile acte normative emise ulterior, precum şi cu noile documente europene în domeniu şi alte proiecte implementate sau în curs de implementare.

Prevederile P.A.T.J. devin obligatorii pentru documentațiile de amenajarea teritoriului și urbanism care le detaliază (P.A.T.Z., PUG, PUZ).

Actualizarea presupune ca pe baza unor analize (pe domenii) socio-economice să se elaboreze un document complex, realizat de o echipă multidisciplinară, cu experienţă în elaborare de planuri de amenajare a teritoriului, întocmit în urma unui proces participativ de planificare strategică, cu consultarea şi implicarea tuturor factorilor interesaţi şi consultarea populaţiei în toate etapele de elaborare.

Comunicat CJ Alba

Service camioane
Comments are closed.