Social

Activități informativ preventive organizate în contextul începerii unui nou an școlar

1 Mins read
a

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și reprezentanți ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia precum și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au desfășurat activități informativ preventive, în mai multe centre comerciale din Alba Iulia, în contextul începerii unui nou an școlar.

Temele discuțiilor au vizat siguranța copiilor în mediul on-line, pe drumul spre școală, în mediul școlar dar și acasă.

Au fost distribuite orarele campaniei ”Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, care conțin câteva sfaturi utile pentru siguranța celor mici, adresate, în special părinților, dar și materiale informative pentru prevenirea victimizării din traficul de persoane sau consumul de droguri.

Reamintim că, premergător începerii anului școlar 2021- 2022, Poliția Română desfășoară, la nivel național, campania de prevenire intitulată Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, care are ca scop creșterea gradului de siguranță al minorilor, prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și a situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși copiii.

  • Dragi părinți, acordați-le copiilor o atenție sporită și din perspectiva siguranței lor;
  • Stabiliți un program în așa fel încât să știți, tot timpul, unde sunt și ce fac;
  • Explicați-le copiilor cu cine să comunice atunci când au probleme;
  • Discutați, în permanență, cu copiii dumneavoastră și asigurați-i de toată disponibilitatea pentru a-i ajuta;
  • Aflați care sunt prietenii lor, atât în viața reală cât și pe internet;
  • Pentru mai multe informații pentru siguranța dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră, accesați site-ul Poliției Române, la secțiunea ”Prevenire”

COMENTEZI?