Activitate de plantare de puieți pe Valea Vințului

- Evenimente - aprilie 15, 2021
Distribuie

COMUNICAT DE PRESĂ

Centrul Europe Direct Regiunea Centru – susținut de structura gazdă Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru – vă propune în 22 aprilie 2021, o activitate în aer liber, pe parcursul căreia vom discuta despre prioritățile și acțiunile Comisiei Europene în privința mediului și vom pune în practică implicarea publică în domeniul ecologiei, prin plantarea de puieți. Cu sprijinul Direcției Silvice Alba și al cetățenilor ce vor să participe, vom planta câteva sute de puieți într-o zonă de pe Valea Vințului ce are nevoie de împădurire.

Pădurile și zonele împădurite acoperă peste 42% din suprafața terestră a Uniunii Europene, respectiv 36,6% la nivelul Regiunii Centru. Schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și lume, cu atât mai mult cu cât despăduririle se produc într-un ritm alarmant. Pentru a depăși aceste provocări, Comisia Europeană susține o nouă strategie de creștere care să transforme Uniunea într-o economie modernă, eficientă din punct de vedere al resurselor și competitivă, unde nu există emisii nete de gaze cu efect de seră, iar creșterea economică este decuplată de utilizarea resurselor. Astfel, până în 2050, se dorește ca, în UE, nicio persoană și niciun loc să fie lăsat în urmă. Acordul verde european sau European Green Deal este planul global de a face economia UE durabilă.

O vorbă din popor spune că omul nu este împlinit până nu plantează un copac. Alături de ceilalți cetățeni responsabili care vor să participe, dorim să plantăm acești puieți, care vor completa numărul celorlalți plantați, pentru a contribui la îmbunătățirea calității aerului. Cu gândul la viitorul copiilor și nepoților noștri, susținem revigorarea pădurilor și curățarea aerului. Prin această activitate dorim să subliniem importanța pe care UE o acordă problemelor generate de schimbările climatice, susținerea trecerii la o economie circulară, refacerea biodiversității și reducerea poluării”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, numărul participanților la acest eveniment nu poate fi mai mare de 50 de persoane. De aceea, dacă doriți să participați, vă rugăm să vă înscrieți online, până vineri, 16 aprilie 2021, prin completarea formularului următor: https://bit.ly/3a3j1MQ (nume, prenume, nr tel mobil, număr persoane, modalitate deplasare pana la locație). Veți primi ulterior din partea Europe Direct Regiunea Centru, confirmarea de participare, precum și informații punctuale referitoare la participarea la acțiune.

Facem precizarea că locația de plantare este Valea Vințului, zona Căleanu, iar la această activitate vom fi sprijiniți și îndrumați de către reprezentații Direcției Silvice Alba, care ne pun la dispoziție uneltele și puieții necesari. Plecarea către locație va fi la ora 11.30, accesul către locație putând fi realizat cu auto pe un drum forestier de cca 4-5 km de la drumul principal. Estimăm că vom finaliza activitatea de plantare cel târziu până la ora 17.00, organizatorii oferindu-vă produse de energizare.

Alba Iulia, 14.04.2021

Service camioane
Comments are closed.