ACȚIUNILE PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI RUTIERE AU CONTINUAT

- Din Judet - septembrie 13, 2021
alba
Distribuie

Peste 360 de conducători auto au fost testați de polițiștii rutieri din Alba, în cadrul unei acțiuni care a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor și verificarea respectării regimului legal de viteză. Polițiștii au depistat, în trafic, 123 de șoferi care au încălcat regulile de circulație.

La data de 11 septembrie 2021, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, o amplă acțiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranța traficului rutier și conduc autovehicule fiind sub influența băuturilor alcoolice/a drogurilor sau nu respectă regimul legal de viteză.

Cu ocazia acțiunii, au fost testați, cu aparatul etilotest, peste 360 de șoferi și au fost aplicate 123 de amenzi, care au sancționat abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, majoritatea fiind aplicate conducătorilor auto care au depăşit limita legală de viteză.

Au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Față de unul dintre conducătorii auto testați cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar față de acesta a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, din Aiud, a fost depistat de polițiștii din Aiud, în jurul orei 07.00, pe strada Iuliu Maniu din municipiu, unde a intrat în coliziune cu un autoturism aflat în staționare, rezultând doar pagube materiale.

Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

O altă infracțiune a fost constatată de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, care, în jurul orei 22,50, au depistat un bărbat de 37 de ani, din comuna Livezile, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107M, pe raza comunei, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

În cursul zilei de azi, 12 septembrie, polițiștii vor acționa pentru verificarea respectării regimului legal de viteză și purtarea centurii de siguranță.

Service camioane
Comments are closed.