Acțiunile de verificare a respectării măsurilor sanitare continuă în județul Alba

- Sanatate - decembrie 29, 2020
paris
Distribuie

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În perioada premergătoare Anului Nou, acţiunile vor fi intensificate.

Sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acţiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activităţile desfăşurate au participat 203 poliţişti şi poliţişti locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituţii cu atribuţii în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus şi au fost controlate 104 societăţi comerciale/ persoane fizice autorizate, 99 de mijloace de transport din care 69 mijloace de transport în comun şi au fost legitimate 1.986 de persoane. De asemenea au fost verificate 91 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane şi alte spaţii de cazare.

Echipele de control au depistat şi sancţionat 53 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală şi trei persoane care nu au respectat măsurile privind deplasarea.

De exemplu, cu ocazia unei acţiuni punctuale, organizată la Alba Iulia au fost verificate 56 de societăţi comerciale şi 78 de mijloace de transport şi au fost legitimate 290 de persoane. Au fost depistate patru persoane care nu respectau regulile de protecţie sanitară.

Acţiunile de control vor continua la nivelul întregului judeţ, scopul acestora fiind de a limita răspândirea infecţiei cu noul coronavirus.

Stimaţi cetăţeni, este important să avem un comportament responsabil, să conştientizăm că acţiunile noastre îi pot afecta pe ceilalţi şi să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2, se arată într-un comunicat de presă.

Service camioane
Comments are closed.