Acțiune pentru creșterea siguranței rutiere în Alba Iulia

- Din Judet - aprilie 5, 2022
alba
Distribuie

La data de 5 aprilie 2022, între orele 07,00 -09,00, pe raza municipiului Alba Iulia, s-a desfășurat o acțiune cu efective suplimentare, în scopul combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, a comportamentului agresiv în trafic și pentru impunerea disciplinei rutiere tuturor participanților la trafic.

În acest interval de timp, au acționat, simultan, 6 echipaje de poliție rutieră, pe principele artere din municipiu identificate cu risc rutier. Pentru combaterea excesului de viteză au fost folosite două aparate radar dar s-a acționat și în zona trecerilor pentru pietoni, pentru creșterea siguranței acestei categorii de participanți la trafic.

Cu ocazia acțiunii, au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, din care 31 pentru viteză, 16 pentru neutilizarea centurii de siguranță, două pentru încălcarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată, iar 8 pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 3 permise de conducere, din care unul pentru depășirea, cu peste 50 de kilometri/oră, a regimului legal de viteză și două pentru nerespectarea normelor privind trecerea la nivel cu calea ferată și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Service camioane
Comments are closed.