Acțiune de ecologizare la Valea Lungă

- Social - februarie 22, 2021
Distribuie

Primarul comunei Valea Lungă, Dan Aldea, s-a implicat personal într-o acțiune de ecologizare.

”Așa cum se vede din fotografii, sâmbătă după-masă am început acțiunea de ecologizare a văii, în dreptul casei mele și, din fericire, ”recolta” a fost destul de slabă, deoarece am întreținut periodic această zonă. Din păcate, valea fiind sufocată de gunoaiele aruncate, la următoarele ploi torențiale acestea vor fi împrăștiate pe tot cursul ei. Ca să evităm acest lucru, ar trebui ca fiecare să curețe valea în dreptul grădinii proprii și toată lumea să dea dovadă de sprirt civic și să nu mai arunce gunoiul pe vale, pe Târnavă sau în alte locuri nepermise.

Există acele coșuri pentru colectarea recipienților de plastic, iar resturile biodegradabile (coji de legume, fructe, coji de ouă, resturi vegetale, etc), pot fi depozitate într-un colț al grădinii și transformate în compost (îngrășământ natural). Restul gunoiului menajer (conserve, ambalaje provenite de la alimente și diferiți detergenți) vor fi duse la tomberon. Procedând în acest fel, fiecare dintre noi va contribui la păstrarea unui mediu curat.

Această provocare a fost lansată de către două doamne vrednice, al căror exemplu ar trebui urmat și cărora le mulțumesc public pentru inițiativa lor: Elena Lața Rusu și Viorica Deneș, care, așa cum se observă din fotografii, au început această acțiune pe vale, în zona școlii, de unde au adunat 18 saci mari de sticle de plastic! Vă provoc și pe voi și aștept să postați cât mai multe fotografii care să arate o implicare reală, nu doar pe rețelele de socializare!

Vă anunț cu această ocazie că, în luna martie, administrația locală, împreună cu voluntarii care și-au anunțat participarea, vom organiza mai multe acțiuni de ecologizare pe raza localității noastre. Vă aștept pe toți! Haideți să arătăm că se poate!”, a declarat primarul comunei Valea Lungă.

Service camioane
Comments are closed.