Absolvent de nota 10 la Școala Profesională Germană Alba

- Pe Surse - iulie 20, 2021
alba
Distribuie

Școala Profesională Germană Alba (SPGA) a fost înființată în anul 2013 având ca scop susținerea dezvoltării economice a județului nostru prin pregătirea profesională a tinerilor pentru piața de muncă. Prima promoție a numărat 46 de elevi, iar acum, în anul școlar 2020-2021, 236 de elevi au ales să urmeze cursurile la SPGA care funcționează într-o clădire a Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia.

Printre absolvenții din anul acesta se distinge Dobra Marian Andrei care a terminat cu media 10 (zece), o premieră pentru Școala Profesională Germană Alba. Andrei este din zona Munților Apuseni și a ales specializarea de electromecanic.

Îmi amintesc primele zile după ce m-am înscris la această școală ce emoții am avut. Eu sunt de la munte, din Galda și am crezut că îmi va fi greu să mă acomodez și să fac față învățământului dual. Totuși, aici am întâlnit profesori extraordinari care m-au îndrumat în toți acești ani să devin cel mai bun. Și uite, chiar am reușit!”, a declaratDobra Marian Andrei cu zâmbetul pe buze.

Elevul de nota 10 a SPGA și-a derulat activitatea de practică în cadrul companiei STC & STA, loc unde își dorește să se angajeze în funcția de electromecanic. Îndrumătorul său de practică Nicușor Iosif Mareș, maistru în cadrul companiei STC & STA, a declarat că va fi o adevarată onoare pentru companie ca Andrei să facă parte din echipa lor tehnică și, cine știe, poate în viitor chiar el să devină maistru pentru elevii Școlii Profesionale Germane Alba.

Creșterea nevoii forței de muncă este una constantă, fapt care este atestat de faptul că, de la an la an, numărul solicitărilor de locuri la SPGA din partea partenerilor economici este tot mai mare.

Aici, se folosesc metode moderne de învățare, iar perioada de practică se desfășoară în cadrul unor companii de renume din județul Alba care aparțin partenerilor economici SPGA: IPEC, Saturn S.A., Solina, STC & STA.

La festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate deosebite a fost prezentă și Bolog Doina, reprezentantă din partea companiei IPEC S.A. – un partener care investește constant în educația elevilor SPGA și le-a transmis în cadrul festivității:

Felicitări tuturor elevilor pentru rezultatele obținute în acest an școlar. Ați demonstrat că sunteți o generație puternică și ați reușit să depășiti contextul dificil în care s-au derulat cursurile. Îi felicităm pe toți profesorii de la SPGA, inclusiv diriginții care au fost, ca de fiecare dată, dedicați, i-au coordonat și sprijinit pe elevi permanent.”

Service camioane
Comments are closed.