6 din 10 români aleg să petreacă Ziua Muncii -1 Mai, acasă, în compania familiei

- Nationale - mai 2, 2024
Distribuie

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, rezultă că 6 din 10 români aleg să petreacă Ziua Muncii, adică 1 Mai, acasă, în compania familiei. Acest lucru se traduce printr-un procent de 65,6% dintre respondenți care preferă această opțiune. Studiul a fost efectuat în perioada 12 – 20 aprilie, prin interviuri telefonice, și a implicat un eșantion de 1.100 de persoane, reprezentativ pentru categoriile socio-demografice esențiale, cu vârsta de 18 ani și peste.

Conform aceluiași sondaj, mai puțin de 4% dintre cei chestionați optează pentru o escapadă la mare în ziua de 1 Mai, iar 4,3% declară că au alte planuri. În același timp, 13,5% dintre respondenți au indicat că nu sărbătoresc deloc această zi, iar 0,8% nu au putut oferi un răspuns clar.

Interesant este faptul că persoanele cu vârste peste 60 de ani, inactivii pasivi, locuitorii din regiunea Sud Muntenia, cei care sunt activi pe rețelele de socializare, în special Facebook, și cei cu venituri mici sunt cei mai predispuși să petreacă 1 Mai acasă, alături de familie.

Pe de altă parte, persoanele cu venituri foarte ridicate și locuitorii din regiunea Centru sunt cei care într-un procent semnificativ mai mare decât media optează pentru excursii de 1 Mai, în timp ce cei cu venituri ridicate sunt mai reticenți în a sărbători această zi.

Eroarea maximă admisă pentru datele colectate este de ± 2,95%, la un grad de încredere de 95%.

The post 6 din 10 români aleg să petreacă Ziua Muncii -1 Mai, acasă, în compania familiei first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.