Din JudetPe Surse

4 bărbați din comuna Bucerdea Grânoasă cercetați penal pentru braconaj piscicol

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfăşoară activităţi pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

La data de 26 aprilie 2022, poliţiştii din Teiuș au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și au efectuat un control, pe malul râului Mureș, în zona numită Gura Văii.

Cu ocazia acestui control, au fost depistați 4 bărbați, toți din comuna Bucerdea Grânoasă, în timp ce pescuiau, încălcând prevederile legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de aceștia, a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 57 din 10 martie 2022, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2022, în perioada 09.04.2022 – 07.06.2022 inclusiv, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

COMENTEZI?