32 de ani de la Revoluția din 1989 de la Cugir!

- Stirile Zilei - decembrie 22, 2021
alba
Distribuie

În urmă cu 32 de ani, pe străzile Cugirului, oraș supravegheat și controlat permanent de Securitate datorită fabricii de armament, s-au scandat printre primele lozinci anti-comunism din țară. În 21 decembrie 1989, Cugirul a fost al doilea oraș după Timișoara în care au avut loc mișcări de stradă și care a devenit LIBER.

Ca în fiecare an, comunitatea locală a comemorat evenimentele și eroii Revoluției din 89 cu slujbe religioase de pomenire și depuneri de coroane la troița din fața Primăriei și la sediul Poliției. Au fost depuse coroane de Asociația de revoluționari ,,21 Decemebrie 1989” din Cugir și Alba Iulia, Prefectura şi Consiliul Judeţean Alba, Primăra şi Consiliul Local Cugir şi partidele politice din localitate.

Dincolo de solemnitatea ceremoniei, această zi a fost un “remember”, cei care au trăit și simțit nevoia de libertate și fiorul revoluției au povestit ceea ce s-a întâmplat acum 32 de ani. Doar o mică parte a acestor amintiri s-a auzit la microfonul de la care a luat cuvântul revolutionarul Cristea Iona, cele mai multe au fost rostite de către majoritatea revoluționarilor care au avut prilejul să se întâlnească cu ocazia evenimentului. La aducerea aminte a contribuit si mica expozitie organizata de Asociatia Pro Cugir, condusa de Aurel Voicu unde au fost expuse fotografii si articole din presa vremii.

Tinerii din cadrul Fanfarei Centrului Cultural Cugir, condusă de Petru Adam au reușit să incalzeasca sufletele celor perezenti cu Imnul Național din deschidere și minunatele colinde de la finalul ceremoniei.

Service camioane
Comments are closed.