Garda Națională: Spectacole de reenactment istoric la Alba Iulia

- Evenimente - septembrie 29, 2022
Distribuie

Vineri, 30 septembrie 2022, începând cu ora 17.00, la Alba Iulia debutează un nou sezon de reconstituiri istorice: este vorba de Garda Națională de la Alba Iulia și Personalitățile Unirii.

Timp de două luni, până la 1 decembrie, localnici și turiști se poate întâlni, în fiecare vineri de la ora 17.00, pe esplanada Sălii Unirii, cu reenactorii albaiulieni care dau viață atât Gărzii Naționale, cea care a asigurat securitatea Marii Adunări de la 1 decembrie 1918, dar și cu personalități din istoria românilor, precum regele Ferdinand, regina Maria, primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican, Iuliu Maniu și episcopul Iuliu Hossu.

Susținut de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Uniri Alba Iulia, acest proiect își propune să promoveze atât actul de la 15 octombrie 1922, Încoronarea, dar și Marea Unire de le 1 decembrie 1918, ambele momente având loc la Alba Iulia.

Spectacolele de reenactment istoric cu personaje din preajma Primului Război Mondial completează la Alba Iulia evenimentele care îi au în prim plan pe daci și romani.

Service camioane
Comments are closed.