27 decembrie: Ziua Sfântului Ștefan

- Din Judet - decembrie 27, 2022
Distribuie

În ziua de 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun, credincioșii ortodocși și cei greco-catolici îl sărbătoresc pe Sfântul Ștefan, unul dintre ucenicii lui Iisus şi primul martir al Bisericii creștine. Se spune că acesta îi ajută pe bolnavi şi pe cei care se judecă de multă vreme.

Sfântul Ştefan este unul dintre cei şapte diaconi aleşi din rândul evreilor elenişti, pentru a sluji la adunările Bisericii din primul veac. Ceilalţi diaconi erau: Filip, Prohor, Nicanor, Timon, Parmena şi Nicolae Antiohianul.

După alegerea lor din rândul credincioşilor, aceştia au fost duşi înaintea apostolilor, iar ei rugându-se şi-au pus mâinile peste ei şi i-au făcut diaconi. Plin de credinţă şi de putere, Ștefan a fost numit arhidiacon.

Sfântul Ştefan, bărbat puternic în lucru şi în cuvânt, întărea pe credincioşi în credinţă, mustra pe cei necredincioşi, spunându-le din lege şi din proroci, că din zavistie şi din nedreptate au omorât pe Fiul lui Dumnezeu, Mesia cel aştepat din veac.

Sfântul Ştefan a fost osândit la moarte şi a fost ucis cu pietre în valea lui Iosafat – care se află între Eleon şi între Ierusalim, lângă pârâul Cedrilor.

La Mulți Ani, Ștefan!

Peste 500.000 de români îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Ştefan.

Așadar le puteți ura „La Mulți Ani” celor care poartă numele Ştefan, Ștefana, Ştefania, Fan, Fănel, Fănică, Istvan, Ştefănel, Ştefănuş, Ştefănuț, Fania, Fănica, Fănuţa etc.

Foto: Museikon Alba Iulia

Service camioane
Comments are closed.