26 de firme de transport au fost păcălite de două persoane

- Din Judet - mai 25, 2023
Distribuie

La data de 24 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 36 de ani și față de o femeie de 29 de ani, care locuiesc fără forme legale în municipiul Lugoj, județul Timiș, care sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că, în perioada iunie 2020 – aprilie 2021, alături de alte două persoane, aceștia ar fi postat anunțuri pe o platformă online, specializată în plasarea de comenzi de transport, manifestându-și disponibilitatea de a intermedia servicii de acest tip.

Ulterior, ar fi angajat efectuarea de transporturi de către un număr de 26 de societăți comerciale specializate, fără însă a efectua plata serviciilor prestate de către acestea și și-ar fi însușit suma totală de 128.000 de lei.

Pentru a se sustrage de la verificări de natură penală sau fiscală, părțile sociale ale societăților comerciale ar fi fost cesionate în favoarea unor persoane fizice, ulterior încetându-și funcționarea.

Pentru documentarea activității infracționale a persoanelor vizate de anchetă, la data de 24 mai, au fost efectuate 9 percheziții în județele Timiș (2), Giurgiu (2), Dâmbovița (3), Galați (1) și în municipiul București (1), fiind ridicate documente, telefoane mobile și laptopuri.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, au participat polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Galați, Giurgiu și Dâmbovița precum și din cadrul Direcție Generale de Poliție a Municipiului București.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Aceasta s-a desfățurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Cercetările sunt continuate.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comunicat IPJ Alba

Service camioane
Comments are closed.