1,7 milioane de polițe RCA expiră în septembrie

- Nationale - august 23, 2023
Distribuie

Ministerul Finanțelor a adus în atenția publicului un proiect de ordonanță de urgență (OUG) pus în discuție de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Acest proiect vizează prelungirea perioadei de valabilitate a polițelor emise de compania Euroins, care și-a pierdut dreptul de a funcționa în martie 2023.

Euroins a fost declarată în faliment de către Tribunalul București la data de 9 iunie 2023. În conformitate cu această hotărâre, polițele emise de Euroins mai sunt considerate valabile timp de 90 de zile de la acea dată. În acest context, asigurările furnizate de Euroins sunt programate să expire la data de 8 septembrie. Cu toate acestea, în cazul în care OUG propusă de ASF va fi adoptată, polițele emise de Euroins vor beneficia de o prelungire suplimentară de 90 de zile, până la 8 decembrie.

Conform proiectului prezentat de ASF, în absența unei schimbări în situația curentă, un număr de 1,7 milioane de contracte RCA vor înceta să mai fie valide în perioada următoare. Această cifră reprezintă aproximativ 17% din totalul parcului auto național.

The post 1,7 milioane de polițe RCA expiră în septembrie first appeared on Ziarul Metropolitan Brasov.

Service camioane
Comments are closed.