Reușită pentru CS Unirea Alba Iulia: La doar 15 ani, judoka Laura Bogdan obține medalie de bronz la campionat de seniori

- Sport - martie 29, 2021
alba
Distribuie

Judoka Laura Alexia Bogdan, legitimată la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, a obținut o performanță extraordinară la Campionatul Național de Seniori. La doar 15 ani, a câștigat medalia de bronz, rezultatul obținut fiind extrem de bun și apreciat în contextul în care a concurat cu sportivi la categorii superioare de vârstă.

Cea mai importantă competiție națională de judo a avut loc la Poiana Brașov, în perioada 25-27 martie. Din partea CS Unirea Alba Iulia au participat Alexandru Sibișan – 16 ani (categoria 81 de kilograme) și Bogdan Laura Alexia – 15 ani (categoria 48 de kilograme). Aceștia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian – antrenorii secției de judo a CS Unirea Alba Iulia.

Deși nu a reușit o clasare pe podium, și Alexandru Sibișan a avut o prestație foarte bună. Prin participarea la această importantă competiție a acumulat experiență, după ce a luptat cu sportivi mai mari decât el.

”Este a doua medalie pe care Laura Bogdan o câștigă la Campionatul Național de Seniori după ce în 2020, la doar 14 ani, a obținut o performanță similară. Ambii sunt judoka de mare valoare, componenți de bază ai loturilor naționale, care se impun la categoriile lor de vârstă”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Următoarea competiție pentru secția de judo, la care vor participa aceeași doi sportivi, este Finala Campionatului Național Under 21 – în perioada 8-11 aprilie, la Poiana Brașov.

Sportivii fac parte din lotul național de judo și participă la programele centralizate de pregătire, conform calendarului Federației Române de Judo. Bogdan Laura Alexia este componentă a Centrului Olimpic Cluj, în vreme ce Alexandru Sibișan este component al Centrului Olimpic Pitești.

Service camioane
Comments are closed.