𝐄𝐥𝐞𝐯𝐢 𝐜𝐮 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 𝟏𝟎 la Colegiul Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia

- Din Judet - iulie 17, 2023
Distribuie

Performanța nu este ceva care vine întâmplător. Are nevoie de motivație, pasiune și de un mediu adecvat pentru a da roade. În colegiul militar, performanța se obține la școală, pe terenul de sport, sau în sala de spectacole. Cu voință și prin muncă se pot obține rezultate notabile. În fiecare zi poți să adaugi o reușită, nu doar în ceea ce privește studiul ci și comportamentul.

Asta au demonstrat trei dintre elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” care au încheiat anul școlar 2022 – 2023 cu media generală 10!. Este vorba despre elevul plutonier adjutant Călin Hartzos (clasa a XI-a), elevul caporal Flavius Taflaan (clasa a X-a) și elevul fruntaș Hathan Lascu (clasa a IX-a).

Elevul plutonier adjutant Călin Hartzos își dedică timpul unui studiu atent, este mereu concentrat, și-a stabilit clar obiectivele, dar reușește să găsească un echilibru între muncă și relaxare. Este pentru al doilea an consecutiv când Călin reușește să încheie anul școlar cu media 10 și spune că obținerea acestui rezultat nu a presupus un efort exagerat ci o muncă făcută din plăcere. „Acesta este al doilea an consecutiv în care obțin media generală 10. Deși clasa a XI-a a fost mai dificilă decât anul anterior, consider că efortul depus nu a fost unul exagerat, ci mai degrabă a fost rezultatul unei munci constante făcută din plăcere”, a spus Călin.

Elevul caporal Flavius Taflan a reușit să fie consecvent și să se mențină și de această dată primul în anul lui de studiu. Rezultatele școlare obținute până acum îl motivează pe Flavius să continue pe drumul performanței. „Cu mult efort și, bineînțeles, cu sprijinul părinților, al profesorilor și al colegilor, am reușit să obțin o performanță de care sunt mândru. Nu a fost deloc ușor, însă dorința de a fi cel mai bun m-a însoțit la fiecare pas. Recunosc că am avut și momente de descurajare, dar am găsit puterea să merg mai departe cu același entuziasm. Iar rezultatul, media generală 10 la finalul clasei a X-a, reprezintă pentru mine sursa de motivație pentru anul viitor”, a mărturisit Flavius.

Pentru elevul fruntaș Nathan Lascu, începutul în colegiul militar este unul excelent. A dovedit că poate să facă față cu succes rigorilor unei instituții de învățământ liceal militar și să obține cele mai bune rezultate școlare. „Pentru a se forma o perlă, o scoică trece prin mai multe transformări „dureroase”, care duc la rezultatul prețios și mult dorit. Tot așa și în viață, pentru a deveni o comoară, trecem prin experiențe, unele mai grele altele mai ușoare, experiențe care ne formează și care ne dau strălucirea caracterului. A fost un an care mi-a deschis orizontul spre o lume fascinantă a educației, cu realizări pe care le-am obținut cu multă muncă, perseverență, credință, determinare, luptă și cu ajutorul colegilor, a profesorilor, a doamnei diriginte și a părinților care au fost mereu alături de mine, m-au sfătuit și m-au îndrumat. Viața este o luptă cu tine însuți: cel care ai fost ieri cu cel care ești azi, pentru un scop, un țel, un vis bine definit în minte. Toate acestea s-au realizat nu datorită mie ci datorită faptului că așa a vrut Bunul Dumnezeu în care mă încred, îl slujesc și îl onoreze cu viața mea de adolescent. Unii își propun să realizeze lucruri mărețe, dar eu îmi propun pentru anul următor să fiu mai aproape de mine însumi, să-mi cunosc valorile spirituale și morale mai bine și să le pun în practică”, a afirmat Nathan.

Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute, să rămâneți consecvenți în performanță și în viitor!

Service camioane
Comments are closed.