Ziua Internațională a Sportului Militar, marcată și la colegiul militar albaiulian

- Sport - februarie 19, 2021
Distribuie

Și elevii și cadrele militare ale Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia au marcat săptămâna aceasta Ziua Internațională a Sportului Militar.

Coordonați de profesorul de sport Sorin Secăreanu, elevii clasei a XI-a, au început ora de educație fizică prin executarea unor exerciții ușoare de încălzire și au trecut apoi la alergare, pe baza sportivă a colegiului. În același spirit al mișcării și al sportului, cadrele militare au marcat evenimentul printr-o activitate sportivă.

Activitățile s-au desfășurat cu respectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare fizică, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

În fiecare an, în data de 18 februarie se sărbătorește Ziua Internațională a Sportului Militar, această dată reprezentând data constituirii Consiliului Internațional al Sportului Militar. Scopul principal al acestei organizații sportive internaționale, reflectat în motto-ul „Prietenie prin sport”, este promovarea educației fizice și a activităților sportive între forțele armate, ca mijloc de întărire a păcii în lume.

Service camioane
Comments are closed.