Vizită de stat a preşedintelui Klaus Iohannis în Estonia

- Evenimente - iunie 16, 2021
eston
Distribuie

Preşedintele Klaus Iohannis va face, miercuri şi joi, o vizită de stat în Estonia, în contextul aniversării centenarului relaţiilor diplomatice româno-estone şi a 30 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, precum şi ca urmare a dialogului constant româno-eston la nivel înalt din ultimii ani.

În cadrul vizitei, Preşedintele României va avea consultări politice cu Preşedintele Republicii Estonia, Kersti Kaljulaid. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi cu Prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, precum şi cu Preşedintele Parlamentului eston, Jüri Ratas.

Printre subiectele care se vor afla pe agenda convorbirilor preşedintelui României cu înalţii oficiali estoni se află consolidarea relaţiei bilaterale, inclusiv a cooperării economice şi sectoriale dintre cele două state, cu accent pe sectorul digital, combaterea pandemiei de COVID-19, precum şi teme de pe agenda europeană: viitorul Uniunii Europene, Planul european de redresare, tranziţia verde şi digitală, procesul de extindere a Uniunii şi Parteneriatul Estic al UE, cu accent pe evoluţiile din Republica Moldova, Ucraina şi Belarus.

Service camioane
Comments are closed.